Spune NU votului!

Postat la 11:28 | Scris de Daniela

Pe 5 iunie am votat, mi-am anulat votul. Fara rost. Am votat pentru ultima oara. Cred. Iluzia asta ca votul nostru ar putea conta, ne bantuie pe toti! Doua secunde te simti puternic cu stampila aia in mana si cam atat. Trebuie atinsă o participare la vot de 20%, ca sa inteleaga politicienii ca sunt atat de lipsiti de legitimitate….

Eu unul aleg sa ies din circul asta cu voturile. Mark Twain spunea asa: Daca votul nostru ar putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar lasa sa votam. E mai valabil ca niciodata in Romania.
Eu unul aleg ca politicienii sa nu mai conteze pentru mine, oricum niciodata nu au facut ceva bun si durabil pentru poporul roman in general si pentru mine in special.

Singurul lor scop e sa fie administratori de mosie. Asa ca pentru inceput, ar trebui sa-i ignoram si sa nu ne mai pese de ei. Ii auzim de 26 de ani cum ne mint, observam de 26 de ani cum tara asta saraceste si ei se imbogatesc. Axioma politicii romanesti actuale: Orice politician roman a furat, fura sau va fura. A devenit pierdere de timp sa-i bagam in seama. Primul pas este sa-i ignoram si sa nu ne mai intereseze ce fac. Sa nu zica nimeni ca nu le-am dat o sansa si am incalcat drepturile omului. Apoi trebuie sa scapam de ei. De toti.

In mod clar, democratia nu este pentru Romania. Prea multi analfabeti functionali populeaza tara asta. Si politicienii profita cu un cinism aproape inuman de prostii tarii.

Un popor care voteaza si legitimizeaza politicieni hoti, corupti si penali, e complice, nu victima!

Share Button

11 Comentarii la Spune NU votului!

 1. Cosmin
  June 16, 2016 at 2:34 pm (8 years ago)

  Din pacate nivelul de educatie si lipsa de informare din mai mult puncte duce la spalare de creiere. In aceasta campanie am observat o lupta pentru denigrarea adversarului si nu prezentarea unor proiecte pentru imbunatatirea traiului dintr-o anumita urbe. Asa cum ai scris si tu , noi suntem importanti doar cand au nevoie de votul nostru. Chiar si asa eu cred ca sistemul de fraudare este asa de mare incat noi mergem degeaba la vot. Cand in ultimul mandat nu s-a realizat nimic si tu votezi acelasi partid pe baza ideii ca “cine sa vina mai bun?” inseamna ca ne meritam soarta. Traim intr-o tara in care la un protest lumea dansa “celebrul” dans al pinguinilor in fata parlamentului. Ne mai imtrebam de ce suntem luati de prosti?

  Reply
 2. Marian
  July 12, 2016 at 2:43 am (8 years ago)

  De asta avem nevoie de un sistem de educatie mai bun, de aici pleacea totul.

  Reply
 3. Curele piele
  July 13, 2016 at 2:19 pm (8 years ago)

  Nu trebuie sa ignoram acest aspect…din pacate tara asta merge din ce in ce mai rau, iar noi toti avem doar de suferit.
  Eu unul am anulat votul meu… De ce ? …. Pai este simplu, nu aveam pe cine sa votez.

  Reply
 4. Kendall
  July 21, 2016 at 10:47 am (8 years ago)

  Foarte mare dreptate ai!

  Reply
 5. Restaurant Mon Paris
  July 27, 2016 at 4:24 pm (8 years ago)

  Din nefericire tot mai mult aleg sa isi anuleze votul sau efectiv sa nu se mai prezinte si asta pentru ca niciodata nu avem pe cine vota. De fiecare data trebuie sa alegem varianta care ni se pare mai putin rea dintre doua optiuni rele.

  Reply
 6. Marius
  August 7, 2016 at 11:29 am (8 years ago)

  Nu cred ca asta este solutia. F multi oameni cu educatie iau aceasta decizie iar rezultatele se vad. In cel mai rau caz tb anulat votul, daca va aparea in rezultate un nr f mare de voturi anulate se va transmite mesajul ca este loc pt ceva nou, se vrea o schimbare.

  Reply
 7. Georgiana
  August 22, 2016 at 4:47 pm (8 years ago)

  Nu as spune ca e indicat sa nu mergem la vot, din contra, ar trebui sa o facem pentru ca una dintre putinele modalitati de a alege ceva dupa vointa proprie, partial. Totusi, e mai greu sa faci asta cand toate oportunitatile de alegere par a fi lipsite de rost.

  Reply
 8. Luana
  August 22, 2016 at 9:45 pm (8 years ago)

  Din nefericire, ceea ce ai relatat este adevarat….Am ajuns la concluzia ca noi, chiar daca am avea pe cine vota, nu suntem luati in seama. Ies CEI CARE SUNT DINAINTE STABILITI SA FIE ALESI, adica aceia care „fac jocul” marilor cercuri de interese, care vor sa profite de resursele noastre.

  Reply
 9. Ionelia
  September 1, 2016 at 3:20 pm (8 years ago)

  Ideea e ca noi avem dreptul de a vota persoane care nu par sa aiba asa mare influenta pe cat ne asteptam. Votam presedintele care nu poate lua nicio decizie autodidacta, sau primarii ce sunt in mare parte sub influenta reprezentantilor de judet.

  Reply
 10. Claudiu
  September 10, 2016 at 2:48 am (8 years ago)

  cartile totdeaua sunt facute de la inceput

  Reply
 11. Fotograful
  December 10, 2016 at 4:29 pm (7 years ago)

  Pentru cei tineri: nu uitati ca in 89, cei de varsta voastra acum, au murit impuscati, printre altele, pentru libertatea de a vota.

  Daca tu ca persoana consideri ca nu merita nimeni increderea ta, iesi si pune stampila pe toti, anuland votul. Dar iesi! Nu pot fura ei cat putem noi vota.

  Reply

Lasa un comentariu