Problema ING si a securitatii bancii

Postat la 20:52 | Scris de Daniela

Duminica, 11.09.2016 m-am trezit cu zeci de mesaje pe pagina de Facebook vis-a-vis de problema de securitate a bancii ING. Nu stiu cat de serioasa a fost de fapt aceasta chestie, insa cel mai posibil cred si sper ca au remediat.

La sfârșitul săptămânii trecute, centrul de date din București a fost supus unui test de incendiu, pentru a verifica dacă sistemele de siguranță funcționează așa cum trebuie. Fiind o locație unde este găzduit echipament informatic mult, important și foarte scump, nu folosește o metodă de stingere a incendiilor tradițională, cu apă sau spumă, ci cu gaz inert capabil să împiedice reacția de oxidare rapidă.

Gazul în sine este complet inofensiv pentru servere, dar metoda sa de livrare nu a fost. Din câte se pare, gazul era stocat la o presiune mai mare decât cea nominală, iar atunci când a fost eliberat în centrul de date, a produs un zgomot înregistrat la 130 de decibeli, și asta numai pentru că echipamentul de înregistrare nu trecea de 130 de decibeli.

Vibrațiile provocate de acest zgomot s-au răspândit printre servere, provocând daune severe hard disk-urilor a căror capete de citire au început să se miște în moduri în care nu ar trebui. Rezultatul a fost că zeci de hard disk-uri au fost în efect distruse, lăsând banca fără date necesare pentru operațiunile de zi cu zi pentru aproximativ 10 ore. Informațiile erau stocate și pe centre de rezervă, așa că nu a fost o pierdere iremediabilă, dar tot una costisitoare, centrul de date trebuind acum să fie analizat pentru a vedea exact cât de răspândite sunt daunele.

Eu nu am avut probleme si daca nu vedeam pe Facebook mesajele, nu-mi dadeam seama ca ceva s-a intamplat. Ieri insa am intampinat o mica problema, nu am putut plati factura Vodafone pe site-ul lor. Voi incerca in cateva zile si vom vedea cum merge.

Share Button

2 Comentarii la Problema ING si a securitatii bancii

 1. Stefan
  September 25, 2016 at 3:23 pm (8 years ago)

  Chiar daca nu am cont la ING, am urmarit discutia pe Facebook despre aceasta problema. Din pacate, astfel de probleme pot aparea la orice banca, dar un lucru foarte important este sa informezi clientii in cel mai scurt timp, pentru a evita alte complicatii.

  Reply
 2. Marius
  October 5, 2016 at 3:45 pm (8 years ago)

  Eu am avut probleme la internet banking, si am sunat la ei ca nu puteam face nimic (interogari, tranzactii, extras cont) si mi-au spus doar ca e o problema care se rezolva.

  Reply

Lasa un comentariu