Spagarii: Batalia celor 5 ostiri de hoti

Postat la 12:30 | Scris de Daniela

Tara noastra incepe sa fie sufocata de deconspirari legate de coruptia de diferite feluri. De la banala spaga pana la trafic de influenta, evaziune etc. Imi permit chiar sa reconfirm o axioma, mai actuala acum ca in orice moment: “Politicianul roman e hot”. Intamplarile din ultimele luni imi comfirma spusele.

Dar cum s-a ajuns aici? Banal de simplu. Ca un cancer extins. Cancerul au fost banii. Multi au facut bani multi incredibil de usor, in perioada de boom imobiliar, si cand ai bani vrei putere (care sa-ti aduca si mai multi bani). Asa ca s-a ajuns la vanzarea locurilor cu putere (din structurile statului, locale sau nationale). Si cine plateste un loc in parlament, consiliul local, etc, vrea sa-si scoata banii inzecit. Cea mai banala metoda de a-si obtine banii inapoi e spaga (in schimbul diverselor avantaje).

In Romania, cele 5 armate de spagari sunt: PSD, PNL, armata formata din baronii locali – cu interese locale, presa si agentii X (SRI). Despre primele 3 nici nu mai e nevoie sa argumentez, e clar ca lumina zilei ca sunt structuri bazate pe spaga. Am bagat si presa aici, pentru ca, piata de publicitate restrangandu-se atat de mult, a devenit greu pentru o televiziune sa se sustina singura. Jurnalistii independeti sunt la fel de multi ca puscariasii fericiti. Iar cei de la SRI sunt un fel de jokeri, care se baga peste tot, se murdaresc pe maini, ii murdaresc si-i platesc pe altii, infiinteaza chiar si televiziuni (RTV) si sunt jucatori activi, chiar daca pozeaza in luptatori pentru justitie.

Si in lupta asta dintre cele 5 ostiri de spagari, cad capete din toate partile. Si se mai si toarna unul pe altul, in purul stil romanesc “sa moara si capra vecinului”. Avantajul romanilor obisnuiti e ca afla cu aceasta ocazie in ce sistem traiesc. Toti conducatorii actuali sunt o apa si-un pamant, n-ai cum sa faci parte dintr-un sistem bazat pe mita fara sa te murdaresti. Indiferent ce spun ei.

Terminand articolul intr-o nota pesimista, cred ca ne-am ingrozi daca am afla adevarul despre cei ce ne conduc.

Share Button

14 Comentarii la Spagarii: Batalia celor 5 ostiri de hoti

 1. parfumuri ieftine
  February 20, 2015 at 1:56 pm (9 years ago)

  sunt increzator cand vad ca deja se schimba lucrurile in Romania… se schimba in bine

  Reply
 2. Florin Dr.
  February 23, 2015 at 12:41 pm (9 years ago)

  Mi-ar face o deosebita placere sa stiu tot ce fac politicienii, cu riscul de a ma ingrozi. Ma bucur de faptul ca incepe sa iasa adevarul la iveala, la nivel inalt, dar sincer ma surprinde atat de multa coruptie.

  Reply
 3. Psiholog Buzau
  February 28, 2015 at 10:45 am (9 years ago)

  Vanatoarea asta de vrajitoare este asa ca sa ne scoata ochii “Justitia isi face treaba”. Si-ar face treaba daca le-ar confisca averile,la toti.Asta ar fi cea mai buna solutie inchisoare+confiscarea averilor.

  Reply
 4. Indiana
  March 2, 2015 at 1:52 am (9 years ago)

  Mentalitatea in Romania e o problema la toate nivelurile nu doar in politica. De la functionar si taximetrist pana la cel mai inalt nivel au foarte multi mentalitati nocive.

  Reply
 5. Catalina
  March 3, 2015 at 10:12 pm (9 years ago)

  Cand ma uit la televizor si vad, aud despre ce sume se vorbeste, despre ce spagi imense s-au luat mai ca imi vine sa plang. Noi muncim o viata pt o casa, iar altii iau spaga milioane de euro si isi bat joc de noi restu.

  Reply
 6. Dan Gabriel Blog
  March 4, 2015 at 5:39 pm (9 years ago)

  Este bine ca inca mai functioneaza justita in Romania, asa mai vedem si noi un arest!

  Reply
 7. Dorin
  March 5, 2015 at 3:44 pm (9 years ago)

  nu se va schimba nimic in aceasta tara, usor usor ne afundam mai rau in coruptie, evazionisti si furt :)

  Reply
 8. Contabilitate PFA
  March 5, 2015 at 10:59 pm (9 years ago)

  @Dragos, cred ca ai uitat sa pui in capul listei regimul mafiot, creat, acoperit si mentinut de Basescu-Udrea timp de 10 ani

  Reply
 9. DJ Nunta Bucuresti
  March 18, 2015 at 8:22 pm (9 years ago)

  Dragos, cand ai scris PSD si PNL ai vrut de fapt sa scri PDL nu? Cand te-ai referit la presa ai vrut sa scri televiziunile aservite regimului basescu nu? cand ai scris agentii X ai vrut sa scri judecatorii si procurorii mituiti de mafia basista nu? Dar te-ai emotionat si a iesit altfel articolul, alfet nu-mi explic. Si nu cu aceasta ocazie afla romanii “obisnuiti” despre cine ii conduce, unii dintre noi stim de multa vreme. Ne informam de la alta televiziune care nu e platita de basescu si udrea.

  Reply
 10. Crina
  March 23, 2015 at 4:35 pm (9 years ago)

  Incet, incet au inceput sa iasa la iveala spagile de milioane. MA ingrozesc cand vad ce se intampla si ne complacem in astfel de situatie.

  Reply
 11. mobila arad
  March 25, 2015 at 2:29 pm (9 years ago)

  se exagerea cu DNA, ani de puscarie ce-i drept, dar totusi tara asta o fost prea mult jefuita, trebuie facut ceva…

  Reply
 12. Fotograf Isi
  April 1, 2015 at 11:54 am (9 years ago)

  Si nu se va face nimic oricum. Cineva oricum va jefui Romania in continuare

  Reply
 13. Topya
  April 22, 2015 at 8:51 pm (9 years ago)

  Nu cred ca o sa scapam nici in 100 de ani de spagarii astia, mama lor e tot timpul gravida

  Reply
 14. Aparatura laborator
  April 23, 2015 at 1:52 pm (9 years ago)

  Cand vezi atatea scheme si spagi…. mai mare rusinea… din pacate, exista si cred ca vor exista mult timp de acum incolo. Incet incet totusi, reuseste Iohannis sa scape de ei.

  Reply

Lasa un comentariu