Despre autoritatile romane: Astazi: SRI!

Postat la 18:44 | Scris de Daniela

Urmatorul articol e inspirat dintr-o bucata dintr-un articol al altui blog, adresa pe care o veti gasi in ultimul rand al acestui articol.

Sa spunem ca eu sunt ofiter SRI pe parte economica si intr-o buna zi primesc ordin sa ma infiltrez intr-o societate comerciala a carei activiate insumeaza milioane bune de euro pe an. ABC-ul oricarui serviciu secret: minte, manipuleaza, santjeaza si fura de altii.

Bun, intru inauntru, ma insurubez cum trebuie, si dupa cateva luni de zile imi dau seama ce mizerii face directorul general al societatii…cu alte cuvinte este rost de facut bani. Ma duc la el, in manipulez psihologic cum trebuie, pe aici si pe dincolo, pana ii spun in fata: „Ma, sincer sa fiu te consider un om destept, am vazut ca muncesti bine, ai familie, nu vreau sa iti fac rau, uite ce propunere am pentru tine…”. Doar cei mai tampiti ofiteri sau nepregatiti cer bani cash, oamenii inteligenti se bazeaza pe active sau pasive in afara tarii, pe care le vinzi printr-o firma de brookeri din Insula Cayman…dar asta este o alta mancare de peste. Eh, dupa acest model mi-am pe „dreapta” cum se spune cateva zeci de mii sau sute de mii de euro, depinde cat de bine manipulez si cum ma inteleg cu directorul.

Afla SRI-ul ce fac, ma cheama la „baza”, si intru in Comisia de Etica…da, exista o asemenea comisie la nivel de SRI! Stau acolo cateva ore, spun ce am facut, dau „afara niste bani, dupa care sunt tras pe linie moarta cateva luni de zile, stau la birou si lucrez pe dosare…munca de sclav cu alte cuvinte! Cu prima ocazia cand se iveste ceva pe parte economica si SRI-ul are nevoie de om interior, in secunda doi ma cheama pe mine: „Te duci acolo sa iti speli pacatele…”.

98% din societatile comerciale din Romania fura si fac evaziune, si SRI-ul se comporta ca in lumea interlopa: „Dai bani sau te duci la inchisoare?”. O cota parte din banii societatii, sute de mii de euro, ajung la SRI pe cai ocolite de care nu stie nimeni si banii respectivi sunt redistributi in interior: „Generalul 15.000, colonelul 5.000, capitanul 2.000…”.

Ah, se gaseste unul care sa faca pe al dracului si nu vrea sa doneze bani, atunci se trimite dosarul catre Parchetul General si la sase dimineata sunt mascatii peste el in casa, dupa doua ore apare comunicatul in presa: „Serviciul Roman de Informatii, alaturi de DIICOT, a destrucurat o retea de evazionisti…”. Bineinteles, sunt si arestari facute pe bune sa nu urle romanii ca SRI-ul toaca 250 de milioane de euro pe an si nu fac nimic pentru tara…

Nu am dovezi efective ca asa se intampla, numai ca am ciulit si eu urechile, si lucrurile de felul asta chiar se intampla. Des. Banal de des.

Binenteles, textul este un pamflet. Sau nu! :) Judecati voi.

Sursa partii de articol: https://deveghepatriei.wordpress.com/

Share Button

7 Comentarii la Despre autoritatile romane: Astazi: SRI!

 1. Rom Test
  August 7, 2015 at 12:03 pm (9 years ago)

  Mi-ar placea sa cred ca nu e chiar asa. Desi… probabil pamfletul de mai sus are un sambure de adevar.

  Reply
 2. Stefan
  August 7, 2015 at 10:34 pm (9 years ago)

  Pamflet cu siguranta nu este, sunt numeroase cazuri de coruptie in interiorul companiei. Ceea ce este mai rau este ca suntem principalii care se “bucura” de aceste manevre facute in culise.

  Reply
  • Dragos
   August 8, 2015 at 11:02 am (9 years ago)

   Cand n-ai dovezi fizice clare, cel mai bine e sa scrii ca e pamflet. :)

   Reply
 3. Stefan
  August 11, 2015 at 1:22 am (9 years ago)

  De acord cu tine insa dovezi sunt ferm convins ca exista insa ele nu sunt oferite publicului larg. M-as bucura foarte mult ca DNA-ul sa parcurga cu o mai mare percutanta anumite organe si companii de stat, adevarul de la interior ar scoate la iveala multe nelegiuiri :)

  Reply
 4. Machiajul de nunta
  August 19, 2015 at 8:49 am (9 years ago)

  Pamflet? Absolut deloc…

  Este posibil ca acei 250 de milioane de euro sa fie chiar putini fata de cat mananca astia anual, daca ne gandim si la facilitatile si reducerile pe care le au domnii…

  Reply
 5. Silviu
  September 18, 2015 at 2:52 pm (9 years ago)

  Interesant acest articol, ar trebui sa ridice multe semne de intrebare

  Reply
 6. SOFIA
  October 13, 2015 at 11:49 am (9 years ago)

  Trebuie sa ne schimbam mentalitatea si apoi sa incercam sa facem ordine

  Reply

Lasa un comentariu