Prea mici pentru grădiniţă

Postat la 16:56 | Scris de Daniela

Mi se pare o mare idioţenie să îţi dai copilul la şcoală de la 5 ani. Ok, au fost acceptaţi să se înscrie de la 6 ani deşi mulţi părinţi îi duc totuşi la şcoală de la 7 ani deoarece consideră că e prea mic sau nu e dezvoltat atâta de mult pentru şcoală. Totuşi să ne gândim că nu e o joacă instituţia de învăţământ şi că ea trebuie să fie luată în serios pentru că depinde de viitorul copilului.
Sunt oameni mari care nu-s dezvoltaţi mintal dar mai un copil la 5 ani. Ce îi poţi cere lui în afară de nani, papa şi joacă?

Părinte responsabil
Încă de când începe să vorbească, un copil ar trebui educat de părinţi şi nu mă refer doar la cei 7 ani de acasă pe care i-am putea considera din oficiu. Pe lângă poeziile citite pentru a adormi, copilului i-ar trebui mai multe jocuri din care să înveţe ceva, să descopere mai multe. Astea ar ajuta tare mult la gândirea lui pe parcurs.

Grădiniţa
Ar fi ideal ca încă de la grădiniţă, copilului să i se implementele un program. Pe lângă cel de somn şi unul de învăţat nu doar joacă. Preactic copilul e dus la grădiniţă să nu se plictisească acasă, ori părinţii sunt la muncă, sau alte probleme. Pe lângă acele jucării şi cărţile de colorat mai bine nişte caiete de clasa 1. De ce ai duce copilul la şcoală de la 5 ani când la grădiniţă se poate învăţa nişte lucruri frumoase.

update: părinţii au dat în judecată Ministerul Educaţiei şi au cerut suspendarea clasei 0. [link]

Share Button

4 Comentarii la Prea mici pentru grădiniţă

 1. bucuros
  February 23, 2012 at 7:05 pm (12 years ago)

  deci cate schimbari fac astia…
  defapt nici nu imi bat capul ca nu merita, pana o sa am au copil o sa se mai schibe de 15 ori. trist!

  Reply
 2. Bucur
  February 25, 2012 at 2:55 pm (12 years ago)

  sa lasam copii sa se bucure de copilarie…

  Reply
 3. Un Personaj
  February 25, 2012 at 4:39 pm (12 years ago)

  @Bucur Din pacate copilaria asta nu prea mai coincide cu cea pe care am trait`o noi. Sincer, ma uit la astia mici si nu vad nimic altceva decat “monotonie in joaca”. Eu mi`as fi rupt si ambele maini doar sa nu stau inchis in casa, pe cand ei, sunt crescuti cu iphone, pc, playstation si wii. Sa nu ma`ntelegeti gresit, respect tehnologia foarte mult, dar parintii din ziua de azi nu prea stiu sa`si stimuleze copiii asa cum trebuie.

  Reply
 4. Raki
  February 26, 2012 at 12:52 am (12 years ago)

  S-a dus si cu expresia: cei 7 ani de acasa :-<

  Reply

Lasa un comentariu