Manualul PDF

Postat la 18:42 | Scris de Daniela

După ani şi ani se încearcă o revoluţionare a educaţiei în România. Se munceşte din greu să se renunţe la stilul clasic: ghiozdanele încărcate cu cărţi.
Asta nu ar fi o mare problemă, deşi poate e una dintre ele. Marea problemă este că an de an se taie sute de păduri pentru producerea hartiei.

E mai frumos să se lucreze pe tablete, copii vin la şcoală cu doar un pacheţel şi cam atâta. Acasă pot învăţa lejer de pe calculator. Da ştiu, încă mai există din păcate în România şi copilaşi sărăcuţi care nu îşi permit un calculator, dar şi pentru ei se găseşte o soluţie.

Share Button

3 Comentarii la Manualul PDF

 1. Blog cu Stil
  May 2, 2013 at 3:36 pm (11 years ago)

  Interesanta idee si chiar ar fi fain sa implementeze :)

  Reply
 2. Diana
  May 2, 2013 at 7:00 pm (11 years ago)

  Cu riscul de a parea demodata si non-tech, mie nu mi se pare deloc o idee buna. Nici o tableta, smarphone sau mai stiu eu ce nu o sa poata inlocui clasicele carti si aici nu ma refer la ele ca obiecte ci la randamentul pe care copii il au invatand de pe ele.

  Reply
 3. Adrian
  May 9, 2013 at 4:07 pm (11 years ago)

  Ideea e buna in principiu, dar vor exista inca multa vreme copii saraci care nu isi vor permite un dispozitiv pe care sa poata citi un manual PDF. Sau poate le va da Ministerul Educatiei tablete, pana in ultimul satuc de munte? Greu de crezut, deocamdata.

  In afara de asta cartea clasica, pe hartie, va fi cu noi inca multa vreme. Nu are bug-uri, nu ramane fara curent, nu prezinta riscuri de incompatibilitati software, nu oboseste ochii. Am citit destule carti in format PDF, dar lectura unei carti tiparite pe hartie ramane per total o experienta mai placuta.

  Reply

Lasa un comentariu