Cum îţi alegi facultatea?

Postat la 16:37 | Scris de Daniela

Când am intrat la liceu, nu mă gândeam sincer la ce facultate voi merge. Eram mai mult preocupată de profilul pe care l-am avut la liceu şi cum vor decurge cei 4 ani într-un alt colectiv, la o altă şcoală.

Timp de 12 ani, am fost la 4 unităţi şcolare diferite. Mă rog, clasele 1-4 le-am făcut la o şcoală generală, apoi 5-8 la un liceu cu prestigiu în oraş, iar 9-12 la un alt liceu cu diferite profile, deşi cred că aş putea zice şi meserii pentru că practic, după ce termini liceul respectiv poţi avea o meserie lejer.

Prin clasa 12, mai exact pe la sfârşit am început să mă gândesc la facultate şi ce profil mi-ar plăcea. Datorită profilului de la liceu, m-am orientat către 2-3 facultăţi din Timişoara. Părinţilor le-am zis aşa în mare cam ce aş vrea, dar cel mai mult m-am consultat cu o prietenă de familie căreia i-am spus în detaliu ce-mi doresc pe viitor.
Ştiam că voi da peste nesuferita materie matematică dar dacă nu rişti nu câştigi, vorba aia.
Şi iată-mă în anul II, semestrul II. Facultatea, profesorii, cât şi studenţii sunt geniali. Aşa o viaţă de student nu ai cum să nu o adori, chiar dacă nu sunt genul căreia nu îi place viaţa de cămin (complex). Faptul că mă întâlnesc cu colegii la facultate, mai un suc, mai o bârfă e de nedescris!

Nu are rost să începeţi să vă gândiţi din clasa a9-a deoarece nu rezolvaţi nimic. În ultimele momente vă veţi îndrepta opţiunea spre altceva, pentru că aşa se întâmplă de cele mai multe ori.
V-am mai zis acum ceva timp cum am întâlnit o fată care s-a înscris la un profil care ea nu şi-l dorea, ci doar părinţii.

Încercaţi să vă gândiţi destul e bine ce profil vă alegeţi la facultate, căci acela vă va fi viitorul!

better things are comming

Share Button

6 Comentarii la Cum îţi alegi facultatea?

 1. bucuros
  February 2, 2013 at 4:44 pm (11 years ago)

  cred ca asa voi face si eu. inca mai am timp :)

  Reply
 2. SebiBu
  February 2, 2013 at 5:12 pm (11 years ago)

  Eu nici nu am ajuns la liceu.. nu stiu ce voi face

  Reply
 3. Cafea cu taifas
  February 2, 2013 at 7:05 pm (11 years ago)

  Bune sfaturi! Mai tineti cont si de ce se cere pe piata.

  Reply
 4. Yamasha
  February 2, 2013 at 7:25 pm (11 years ago)

  not really, la mine n-a fost chiar asa. in a 8-a chiar am vrut mate info asa cum doream, sigur nu s-a facut mare lucru in scoala, doar suntem in Romania, in liceu am vrut sa continui pe informatica si am dat la automatica, dar de aproape 4 ani de zile lucrez intr-un domeniu total diferit de ceea ce am invatat.

  Reply
 5. Raimi
  February 3, 2013 at 1:47 am (11 years ago)

  La sfarsitul lui a opta, am vrut sa merg la seminar. Ai mei au spus sa fac un liceu in oras. Am mers la Hasdeu (filo-istorie) unde a fost fain. In liceu nu mi-am mai batut atata capul ce o face dupa, desi “cu coada gandului” mai cochetam la ideea seminarului. Prin a 12-a am (re)ales si urmat faculta de teol, rupandu-ma de Lugoj bine de tot (250 km). A fost greu si daca nu mergeam din placere, n-as fi rezistat nici macar o luna. Uh, si au trecut 5 ani … :)

  Reply
 6. George Ginghina
  February 3, 2013 at 3:57 pm (11 years ago)

  La mine a fost altfel. Eu in clasa a 12-a am absolvit alaturi de o serie de colegi cu care fusesem si in clasa I-a. Profilul Mate-Info nu l-am dorit, neaparat, insa l-am ales pentru ca asa am crezut eu ca e bine, si, de ce sa nu recunosc, a fost mai mult o decizie de turma.

  Facultatea am ales-o EU si nimeni altcineva. Mi se pare o decizie mult prea importanta pentru a nu o lua singur.

  Reply

Lasa un comentariu