Zi ca ei şi fă ca tine

Postat la 17:48 | Scris de Daniela

Am fost azi pe la facultate şi am avut ceva treabă la secretariat. În timp ce completam nişte date, îmi cere o tipă pixul. Ok, il dau şi între timp mă întreabă o chestie în completarea unei adeverinţe.
Întrebarea suna cam aşa: Cum să scriu că vreau să mă mut la altă facultate? Să întrerup cursurile.

I-am răspuns ce ar fi trebuit să scrie după părerea mea şi de acolo a degenerat o mică discuţie din care am dedus şi exact aşa reieşea că ea se înscrise la facultatea respectiva doar ca să fie părinţii ei mândrii, că ei de fapt îi place arta.

În concluzie, dacă te înscrii la facultate de dragul părinţilor, mai bine nu o face ca să pierzi un an sau un semestru aiurea. Mai bine le explici care e de fapt înclinaţia ta. Înscrierea la o noua facultate, presupune noi prieteni, noi profesori, materie nouă etc. E ceva mai dificil din punctul meu de vedere. Eu spre exemplu am stiu exact unde mă voi înscrie dinainte de bacalaureat.

university

Share Button

5 Comentarii la Zi ca ei şi fă ca tine

 1. Cosmin
  January 8, 2013 at 7:21 pm (11 years ago)

  Unii dintre noi nu au avut norocul sa fie dati la scoala de catre parinti care sa fie mandrii.I-au dat la scoala doar ca sa scape de ei de acasa cateva ore pe zi, in rest nu le-a facut nimic in viitor.Nu iti poti alege viitorul singur, fara ca cineva sa nu iti dea un impuls in ceea ce priveste ”Mai departe”. Cel putin eu , nu stiu care este definitia liceului, din cauza parintilor mei pe care nu i-au interesat de mine…Singur, nu am putut face mai mult de 8 clase.Acum…am ajuns unde am ajuns, si incerc sa recuperez asta cu propriile forte, indiferent de cat va dura.Super postul…mi-ai adus aminte de scoala.

  Reply
 2. Locco Chicco
  January 8, 2013 at 7:43 pm (11 years ago)

  Si anume unde ? Ce facultate? Succes!!

  Reply
 3. Perfu
  January 8, 2013 at 8:23 pm (11 years ago)

  E aiurea cand se baga parintii in viata ta , si iti aleg ei la ce scoala vrei sa te duci , iti spun si cu cine sa te cuplezi alte bla blauri de ale parintiilor :)

  Reply
 4. Daniel
  January 9, 2013 at 6:16 pm (11 years ago)

  E trist cand se intampla asta. Din pacate, nu toti parintii au intelepciunea sa-si lase odraslele sa ia singuri decizia asta, pentru ca “stiu ei ce-i mai bine”. Sa nu faceti niciodata asta. Oricat de greu ar fi drumul ales, alegeti-l pe acela si nu ASEUL sau politehnica sau mai stiu eu ce vor parintii (am dat niste exemple aleatoare). Nu se mai intorc anii astia.

  Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Zi ca ei şi fă ca tine

Lasa un comentariu