Misterul bradului de Craciun

Postat la 11:50 | Scris de Daniela

In mare parte, Paula Seling are dreptate. Insa pentru cei ce tin la superstitii nu este deloc o idee buna de a avea brad pe langa casa.
Spre exemplu noi acum ceva timp, ne-am luat un pitic de gradina si l-am pus intre usa mea si a vecinului. Arata foarte frumos si riscul de a se fura era destul de mare, insa tinand cont ca avem interfon si ca stam la etajul 3, ne gandeam totusi ca prea putina lume urca, iar cei care urca nu vor fi de rea credinta. In fine, dupa ceva timp vad ca dispare. O intreb pe mama “unde e?”. Ea cica: “L-a luat tatatu ca de cand l-am pus i-a mers rau”. M-am uitat mirata la ea si am plecat.

Nu stiu prea multe despre superstitii. Dar o faza cu bradul a fost la prietena mea la tara care avea plantati vreo 3 braduti in curte. Intre timp murise tatasu si apoi s-a facut legatura ca “vai doamne nu e bine sa ai brazi pe langa casa”. Pe bune acum….

Sau cica trebuie sa porti in noaptea dintre ani ceva rosu sau sa ai bani in buzunar.

Apropo, la mine e senins si un soare foarte frumos. Parca astept Pastele, nu Craciunul.

Share Button

4 Comentarii la Misterul bradului de Craciun

 1. Robi
  December 24, 2013 at 1:35 pm (10 years ago)

  brazii ce ii taiem an de an sunt brazi crescuti pentru asta. ca doar nu merg astia in padure cu drujba si se apuca sa doboare toti brazii perfecti si mici..

  Reply
 2. Razvan
  December 24, 2013 at 1:54 pm (10 years ago)

  Nu cred în superstiţii, dar aia cu bradul pe lângă casă e haioasă rău. Ce să zic de mine sau alţii care au cabană la munte şi inevitabil există brazi … că doar e munte.

  Reply
 3. Sebimarket.com
  December 24, 2013 at 4:58 pm (10 years ago)

  Nu cred ca este o superstitie sa ai un brad in curet aduce necazuri, dar fiecare cu parerea lui. Iar ideea cu plantatul bradutului in ghiveci este ok ideea.

  Reply
 4. Claudiu Burlacu
  December 29, 2013 at 1:39 pm (10 years ago)

  Este o prostie faza cu superstitiile,nu cred in asa ceva.

  Reply

Lasa un comentariu