Fumatul interzis in spatiile publice

Postat la 12:01 | Scris de Daniela

Camera Deputatilor a adoptat marti proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului in toate spatiile inchise, acest for fiind decizional, iar legea merge la promulgare.

Practic, potrivit acestui proiect, singurul loc unde se vor amenaja acele “custi” speciale pentru fumatori este zona de tranzit din aeroport, si singurele spatii publice inchise unde se permite fumatul sunt penitenciarele de maxima siguranta. sursa

Pe langa toate problemele din ultimele zile, in sfarsit o decizie inteleapta. Sunt curioasa acum ce vor face patronii de restaurante si cafenele; cum vor trebui sa-si modifice spatiul dupa placul clientilor.
Spre exemplu, intr-o cafenea, logic si normal ar fi sa exista un lounge pentru nefumatori. Mai vin femei gravide la un suc, mai sunt oameni care nu suporta fumul de tigara sau pur si simplu nu vor sa-si umple hainele de fum. Daca stau bine sa ma gandesc, una din cele 5-6 cafenele din oras au lounge pentru nefumatori.

Stau si ma gandesc la acel moment cand bei cafeaua si ti-ai aprinde o tigara, iar apoi realizezi ca nu poti si trebuie sa iesi afara in frig iarna si caldura vara. Nu stiu cati dintre patroni vor adopta aceasta lege, dar pentru restaurante ar trebui sa fie drastice amenzile in caz contrar. In cafenele sigur se va mai fuma mult timp de acum incolo.

large (1)

Share Button

6 Comentarii la Fumatul interzis in spatiile publice

 1. Fotograful
  December 17, 2015 at 1:19 pm (8 years ago)

  Asa cum un fumator are dreptul de a fuma fara sa i se interzica consider ca si un nefumator are dreptul de a nu inhala toate porcariile. Legea e corecta din punctul asta de vedere. Vorbesc ca un om care a fumat 30 de ani iar de un an sunt pe electronice, una din cele mai bune decizii pe care le-am luat in viata. Asa ca toti patronii de localuri vor fi obligati printr-o lege dreapta sa se conformeze. Nu va faceti probleme, nu se vor inchide cafenelele sau restaurantele, fumatori sau nefumatori, suntem clientii lor… :-D

  Reply
 2. Covrigarie
  December 17, 2015 at 7:45 pm (8 years ago)

  Cu siguranta daca presedintele aproba aceasta lege o sa iasa un mare scandal in toata tara, deoarece multe dintre cafenele, baruri, se bazeaza pe clienti fumatori !

  Reply
 3. Andreea
  December 23, 2015 at 2:47 pm (8 years ago)

  Mi se pare o idee foarte buna

  Reply
 4. Ionut
  January 28, 2016 at 3:21 pm (8 years ago)

  Este bine pentru cei nefumatori pentru ca sunt obligati sa inhaleze fumul altora.

  Reply
 5. Ana
  February 5, 2016 at 2:07 pm (8 years ago)

  Este bine ca s-a interzis fumatul in spatiile publice.

  Reply

Lasa un comentariu