Exista extraterestrii?

Postat la 18:33 | Scris de Daniela

Suntem singuri in univers? Putin probabil. Din punct de vedere statistic, potrivit celei mai defavorabile variante, sunt miliarde de planete ce pot sustine viata. Asta pentru ca, estimativ, exista intre 10.000 si 100.000 de miliarde de miliarde de stele. Numarul ar fi asta: 100.000.000.000.000.000.000.000.000.000 O mare parte din stele sunt asemeni Soarelui nostru, adica o stea medie, comuna. Si majoritatea sistemelor solare au planete, unele din ele cu conditii favorabile vietii.
Desi statistic trebuia sa-i gasim pana acum, totusi nu s-a intamplat. Desi nu pare plauzibil, chiar suntem noi singura civilizatie inteligenta din univers? Poate civilizatiile superioare noua, cat sunt ele de superioare, inca n-au gasit modalitatea de a calatori pe distante mari intr-o perioada rezonabila de timp. Stiut fiind, de exemplu, ca pentru a putea strabate galaxia noastra de la un capat la altul, daca mergi cu viteza luminii, ti-ar trebui 100.000 ani. Omul cu adevarat inteligent exista de mii de ani, perioada mica raportat la posibilele durate ale calatoriilor. Si in plus, au miliarde de destinatii, e mai mare sansa sa castigi la loto 6/49 decat sa ne gaseasca pe noi o civilizatie extraterestra din nimereala.
Sau poate ne-au gasit deja si au luat decizia sa nu se bage. Exact cum omul ia decizia de a strica sau nu un musuroi de furnici. In cazul nostru, decizia a fost “Nu inca!”. Sau poate ne monitorizeaza si noi nu suntem constienti de asta.
Stele si planete or fi ele foarte multe, totusi e foarte posibil ca multe civilizatii sa se fi auto-distrus, planeta noastra este exemplul perfect ca speciile mari nu supravietuiesc mult, mare parte din speciile ce au trait vreodata pe aceasta planeta au disparut, la fiecare cateva sute de milioane are loc o extinctie in masa care face sa dispara 50-99% din fiintele de pe planeta, un fel de reset la nivel planetar. Motivele sunt multiple, de la vulcanism pana la asteroizi sau comete.
Sau, poate, mai presus de toate astea, daca universul nostru este o simulare in supercomputerele unei supercivilizatii? Daca vi se pare interesanta ideea, cautati si vizionati pe youtube “2016 Isaac Asimov Memorial Debate Is the Universe a Simulation?

Share Button

7 Comentarii la Exista extraterestrii?

 1. baterie macbook
  May 10, 2016 at 6:31 pm (8 years ago)

  Da, clar da
  Universul este vast, noi pana in momentul de fata cu tehnologia pe care o avem nu am reusit sa vedem prea multe si prea departe.
  Sa ne permitem sa afirmam ca suntem singuri … e prea mult, sunt convins ca la sute daca nu cumva mii de ani lumina exista viata.

  Reply
 2. Marian
  July 13, 2016 at 6:23 am (8 years ago)

  Statistic vorbind da exista, dar la o mare distanta de noi.

  Reply
 3. Viata dupa bebe
  August 21, 2016 at 11:20 pm (8 years ago)

  Probabil exista, intrebarea este cand vom lua contact cu ei, asta daca nu s-a intamplat deja. Sunt fanul seriei Ancient Aliens, sunt foarte multe chestii inexplicabile pe aceasta planeta :)

  Reply
 4. Mircea
  September 2, 2016 at 11:49 am (8 years ago)

  Statistici mult prea aproximative, difera de la o sursa la alta. Totusi, e interesant sa citesti un articol de acest gen.

  Reply
 5. Rent a car Bucuresti
  October 8, 2016 at 4:38 pm (8 years ago)

  Cu siguranta exista extraterestrii. Este imposibil ca noi sa fim singurele fiinte din universul acesta infinit.

  Reply
 6. Fotograful
  December 10, 2016 at 3:50 pm (7 years ago)

  Raspunsul la intrebarea din titlu, este, categoric DA! Am fi, noi insine, lipsiti de inteligenta daca credem ca suntem singuri in univers.

  Mai sunt cateva intrebari in articol, cu raspunsuri probabile, dintre care una este deosebit de interesanta: au venit pe Terra?

  Si in acest caz, raspunsul, din punctul meu de vedere, este: categoric DA! Sunt mult prea multe dovezi in acest sens, unele interpretabile, altele evidente.

  Teoria Ancient Aliens, de multa vreme este luata in serios. Odata cu dezvoltarea tehnologiei terestre, a devenit posibila gasirea dovezilor prezentei extraterestre pe planeta Pamant.

  Sunt convins ca facem parte din generatia care va afla adevarul, intalnirea e foarte aproape!

  Reply
  • Fotograful
   December 10, 2016 at 4:01 pm (7 years ago)

   Si, tot ca o parere personala, cred ca nu se mai pune problema existentei sau nu a extraterestrilor ci, mai degraba, a ingrijorarii noastre privind intentiile lor.

   Exista o probabilitate foarte mare ca raspunsurile la toate aceste intrebari sa fie deja cunoscute in cercurile mai mult sau mai putin oculte. Ca de exemplu Vaticanul.

   Reply

Lasa un comentariu