Prietenia

Postat la 0:30 | Scris de Daniela

Conform unor studii, prieteniile dureaza in medie 7 ani, deci nu uitati niciodata sa va faceti prieteni noi, in caz contrar telefonul va suna din ce in ce mai rar. Motivul este simplu, odata cu cresterea in varsta, prioritatile se schimba major, apar iubirile (care pot sau nu pot fi de acord cu vechii prieteni), casatoria , copii, responsabilitatile si in general grijile vietii. Astfel va fi din ce in ce mai putin timp pentru iesirile la bere, pentru un fotbal cu prietenii, pentru femei la shopping etc.

Alt motiv e ca odata cu anii, prietenii se cunosc destul de bine si nu mai sunt lucruri noi de spus si de facut impreuna. Chiar si cu pasiuni comune, omul este curios de lucruri noi, si tinde sa prefere prietenii noi, dorind sa exploreze noi oportunitati. Prioritatile din viata fac oamenii sa-si caute prieteni de la care poate invata ceva nou. Prieteniile din interes n-o sa dureze niciodata, dar ele or sa existe mereu.

De cele mai multe ori prieteniile initiale se bazeaza pe petrecerea, fortata sau nu, a timpului impreuna. De aia, majoritatea avem prieteni din scoala, de la munca, vecini sau din alte locuri si contexte in care ne petrecem mult timp.

Prietenia pe internet ocupa un loc aparte, fiind oarecum deosebita. Pe internet exista tasta “backspace”, pe internet nu poti vedea mimica si gestica in general a celuilalt, si totusi legaturi se formeaza. Sunt mai multe puncte de vedere, pentru unii prieteniile pe net sunt doar amicitii in lipsa unui contact real, in timp ce altii se implica chiar si sufleteste in relatii virtuale. Normal este ca internetul sa fie doar punctul de plecare. Multe relatii frumoase au pornit de pe net, dar probabil mult mai multe au fost dezamagiri.

Sa inchei intr-o nota optimista, conform altor studii, in cazul barbatilor, cam una din patru prietenii tine o viata, in timp femeile, excluzand partenerul de viata, pastreaza o legatura apropiata, in medie, doar cu o singura alta prietena sau prieten de-a lungul intregii vieti. Nu uitati sa va faceti mereu prieteni noi, dintre ei se vor alege cei de o viata!

Friendship_by_Narsust

Share Button

8 Comentarii la Prietenia

 1. Alex
  September 10, 2014 at 5:14 pm (9 years ago)

  Asta pentru ca fetele sunt mai rele, mai individualiste…In principiu nici eu nu sunt de parere ca prieteniile dureaza o viata…Toti se indeparteaza odata cu varsta, problemele si mersul pe drumuri diferite..

  Reply
 2. axasport
  September 10, 2014 at 5:22 pm (9 years ago)

  De obicei, prietenia este vazuta ca fiind acea relatie calda si placuta care ne da incredere in noi, ne da curajul sa actionam in unele momente …ca tine 7 sau 15, depinde de personaje:)

  Reply
 3. Maria
  September 10, 2014 at 6:25 pm (9 years ago)

  Un articol frumos…este ok sa ne facem prieteni noi..dar si mai bine este sa ii pastram pe cei vechi..printre ei ii putem gasi pe cei de o viata.

  Reply
 4. Contabila
  September 11, 2014 at 10:41 am (9 years ago)

  Nimic nu dureaza “7 ani” darmite o viata. In special “prieteniile”. Ele sunt dependente de varsta, ocupatie, social. Si tin atata vreme cat interesele comune o dicteaza. Desigur sunt si exceptii, dar ele nu fac decat sa confirme regula :D

  Reply
  • Dragos
   September 12, 2014 at 2:45 pm (9 years ago)

   “Exceptia confirma regula.” Ei bine, daca am 2-3 exceptii din zecile de amici, eu sunt multumit. Exceptiile alea sunt suficient de multe sa nu mai fie de fapt exceptii, asta pentru ca in viata fiecaruia exista prieteni vechi.

   Reply
 5. Yamasha
  September 13, 2014 at 2:32 pm (9 years ago)

  Adevarat. Prieteniile nu dureaza mult. Confirma experienta si nu numai.

  Reply
 6. Lospa
  September 14, 2014 at 2:39 pm (9 years ago)

  Am destui prieteni de o viata. Nu ma plang. Si pe net am prieteni de multi ani. Nu ma plang. Nu am avut multe experiente de genu’ negativist.

  Reply
 7. Matei Irinel
  September 16, 2014 at 2:22 pm (9 years ago)

  Am scris și eu pe blog legat de prietenie, majoritatea și chiar să recunosc probabil și eu mă folosesc de prieteni, pentru că fiecare avem un interes și chiar dacă am dorit o prietenie adevărată nu am prea găsit.

  Reply

Lasa un comentariu