Apple şi-a pierdut poziţia de lider

Postat la 20:47 | Scris de Daniela

Stocul Apple a scăzut cu 25% şi au pierdut supremaţia în rândul a mai multor categorii de produse pe care le-au dominat, iar factorii care au determinat această cauză sunt destul de mulţi.

Smartphone
Apple a reinventat categoria de smartphone în 2007 la lansarea primului iPhone. În primii cinci ani de existenţă, fără nici un echivoc, iPhone-ul a fost cel mai bun de pe piaţă, iar o dată cu lansarea Google Nexus şi Samsung Galaxy S III, mulţi se tem că Apple ar putea pierde cifre considerabile.

Raporturile consumatorilor
Categoria tabletelor a fost inventată de Apple, iar iPad-urile au dominat timp de 2 ani la rând această piaţă. iPad-ul este liderul pieţei de tablete mari, iar cei de la Apple s-au concentrat atât de mult pe această piaţă încât au uitat de tabletele mai mici. Ca urmare, compania a pierdut timp prețios și cota de piață în această categorie. Și, într-o încercare de a păstra marja de profit, Apple a făcut unele compromisuri pe Mini (și anume, rezoluţia mică a ecranului) care a dezamăgit mulţi fani Apple.

Apple TV
E clar unul dintre cele mai aşteptate produse Apple care se va lansa undeva în toamna anului 2013. Dar există o mare problemă şi anume: până Apple se vor trezi să lanseze tv-ul, Samsung se va afla deja pe piaţă cu câteva din aceste produse. Pentru Apple va fi destul de greu să stabilească un preţ pentru produsele lor.

apple iphone 5, iphone 6, apple tv

Share Button

3 Comentarii la Apple şi-a pierdut poziţia de lider

 1. Valentin
  January 10, 2013 at 9:33 pm (11 years ago)

  La ce preturi au era si normal. Prefer oricand Samsung.

  Reply
 2. Strategic
  January 11, 2013 at 1:20 pm (11 years ago)

  Eu nu pot spune ca sunt fan, dar imi place produsele Apple, sunt mai bine facute si atentia catre detalii e sesizabila indiferent de ce produs vorbim. Cat despre faptul ca au pierdut si cu iphone su cu ipad mini, asta e daca nu au fost competitivi au pierdut sunt curios ce se intampla mai departe!

  Reply
 3. Perfu
  January 11, 2013 at 2:43 pm (11 years ago)

  Nu am fost si probabil nu voi never fan Apple , pentru ca produsele lor sunt extrem de scumpe . Samsung rullz

  Reply

Lasa un comentariu