Bătălia pe locurile de parcare

Postat la 11:34 | Scris de Daniela

Mai ales în oraşele mari, tot timpul au existat probleme cu locurile de parcare. În Bucureşti există o astfel de taxă pe locurile de parcare în sectoarele 2, 3, 4 şi 6. O taxă foarte necesară pentru că sunt extrem de mult maşini şi prea puţine locuri de parcare. Mai ales că unii îşi dau maşina uitată ani de zile în acelaşi loc. Am avut un exemplu la mine în faţa blocului cu un Aro care a stat câţiva ani buni în acelaşi loc, proprietarul trecând zi de zi pe lângă ea şi având şi maşină care o parca unde apuca pentru că locul lui îi era ocupat tot de o maşină de a lui. Ironic, nu?

Povesteam acum ceva timp aici, că la noi în oraş nu există taxe pentru locuri de parcare mai ales că la noi la bloc, fiecare maşină îţi are locul stabillit. Deci vecininul ştie cam ce loc de parcare am eu şi curios, dar mi s-a întâmplat să parcheze o dobitoacă pe locul meu şi pe al unui vecin. Deci ocupa din start două locuri.

Dacă nu şti să parchezi, nu te mai urca în maşină
Ştim deja cu toţii câţi începători în adevăratul sens al cuvântului există la volan. Acum un an aproximativ, au venit nişte vecini noi în blocul de viza-vi. Să zicem că la început e de înţeles că nu ştiu cum stă treaba cu locurile de parcare şi oamenii parcau unde apucat. Interesat, le placea locurile curate, cum e locul meu, pe beton, nu în noroi, etc.
După un an, oamenii insistă să îmi ia locul, ţinând cont că un an de zile cam ai văzut unde stă maşina mea. Mă duc frumos la ei la uşă şi îi invit să îşi tragă maşina. Vine tipul, o mută şi între timp întreabă “dacă aici ne punem anumite persoane maşina” la care eu am răspuns “da”, deşi vroiam să îi spun mult mai multe, am zis că nu are rost să mă cert în faţa blocului, dar am să o fac dacă insistă.
Cel mai tare mă deranjează că soţia omului nu ştie să parcheze mă nene şi locul meu de parcare find drept în faţă cum intri între blocuri, i se pare normal să o bage acolo decât să facă o manevră, deşi erau locuri de parcare o grămadă chiar în faţa geamurilor lor şi se parca foarte uşor.

bmw vechi masina veche

Share Button

3 Comentarii la Bătălia pe locurile de parcare

 1. Cristina
  January 10, 2013 at 12:19 pm (11 years ago)

  Lasă măi Daniela că așa se întâmplă în fiecare oraș mare, cred. Cel puțin în Ploiești pe bulevarde și stăzi dacă nu parchezi unde trebuie mașina îți este ridicată.

  Reply
 2. George Ginghina
  January 10, 2013 at 2:28 pm (11 years ago)

  Ah, dar asta e nimic. Sa vezi babele din Podu’ Ros (un cartier din Iasi) cum le vaneaza, le ocupa, si dupa le vand pentru 5-10 lei anumitor locatari. Iar asta zilnic.

  Reply
 3. Strategic
  January 11, 2013 at 1:23 pm (11 years ago)

  Indiferenta doare!

  Reply

Lasa un comentariu