O noua etapa in telefonia mobila din Romania

Postat la 15:39 | Scris de Daniela

Cosmote a scos pe piata un nou abonament. Cosmote No Limit . Care include convorbiri nationale nelimitate si convorbiri internationale nelimitate in zona 1(UE). Ca de obicei, cei de la Cosmote duc preturile cat de jos pot, la limita pierderilor. Abonamentul costa 31 euro cu TVA inclus.

Cosmote risca foarte mult,  daca scadem taxa de smecher a statului(TVA-ul), Cosmote ramane cu 24 de euro cu care lucreaza efectiv. Tariful de interconectare actual e 4 centi, asta insemnand  625 de minute nationale. Daca un client vorbeste mai mult de atat intr-o luna, e o pierdere pentru Cosmote. Nu mai punem la socoteala ca si traficul de 500 MB inclus in abonament ii costa. Si minutele in retea(putin, dar costa).

Cosmote a atacat exact plaja de clienti valoroasa pentru concurenta cu acest abonament. Cei care au facturi de zeci/sute de euro lunar, clienti pe care nu isi permit sa-i piarda. Decat sa dea sute de euro la Orange sau Vodafone, toti clientii de tip  “Call center” de orice fel, agentii comerciali, imobiliari, o sa fie tentati sa plece daca nu li se ofera ceva similar.

Cred ca nu folosesc cuvinte mari daca spun ca acest abonament al Cosmote(la un pret mic pentru ce ofera) arunca in aer piata de telecomunicatii din Romania.  Competitorii trebuie sa riposteze cumva. Manusa a fost aruncata.

Sper ca in cativa ani sa avem nelimitat national cu cativa euro.

Share Button

6 Comentarii la O noua etapa in telefonia mobila din Romania

 1. Daniela
  July 9, 2012 at 3:45 pm (12 years ago)

  Cosmote intotdeauna au avut oferte misto cu putini euro. Eu sunt pe Vodafone si cu 5E am: 3000 min nationale, 70 internationale si 15 MB internet. Putin internet, dar tinand cont ca si la 2 pasi de casa deja dau de Wi-Fi, n-am nevoie de mai mult. Btw, mie-mi ajunge oferta lor, nu stiu daca consum 1000 intr-o luna.

  Reply
 2. Claudiu
  July 9, 2012 at 6:15 pm (12 years ago)

  Si RDS-ul a inceput cu abonamentele minune. La ei costa 2-3 centi national, si vreo 4 international. Au scos si o aplicatie de VoIP de vorbesti moca oriunde in lume daca esti abonatul lor (sa suni oamenii pe telefoane, nu pe skype, etc).
  Ma intreb daca cei de la consiliul concurentei nu-si baga nasul si la ei, cum au facut si cu benzinarii.

  Reply
 3. Alexandru Bratu
  July 10, 2012 at 2:03 am (12 years ago)

  Da dar sa nu comparam calitatea … :) Adica de exemplu la Vodafone am semnal full in Plazza Romania ( la mine la munca ) , iar la cosmote o linie daca am noroc sa o am si pe aceea

  Reply
 4. Olivia
  July 10, 2012 at 8:51 am (12 years ago)

  Din pacate din cate am inteles nu vor oferi si discount-uri la achizitionarea unui telefon cu acest plan tarifar.

  Reply
 5. Viber
  July 10, 2012 at 10:23 am (12 years ago)

  Personal sunt multumit de oferete cosmote. Am avut si la orange abonament timp de 7 ani si nu mi-au facut nici macar o oferta cu 1 minut cadou din partea lor ca sunt de 7 ani abonat. Cosmote face oferte de nerefuzat si la preturi foarte bune pentru toate buzunarele. Referitor la oferta Cosmote No Limit o sa rupa concurenta si bine le face.

  Reply
 6. Laurentiu
  July 10, 2012 at 10:47 pm (12 years ago)

  Ei ataca segmenul business si nu cred ca e o idee prea buna..orice om de afaceri vorbeste foarte mult la telefon, deci, la prima vedere, vor iesii in pierdere…ma indoiesc insa, mai ales ca vor atrage un numar urias de clienti!

  Reply

Lasa un comentariu