Cum sa pierzi timpul cu Vodafone

Postat la 15:15 | Scris de Daniela

De ce sunt eu nemultumit de Vodafone si inca imi mentin parerea ca sunt multe capete seci acolo.

Intre mine si Vodafone exista un diferend, ei zic ca am sa le dau 206 lei, cand de fapt ei au sa-mi dea mie 35 de lei. Pentru asta mi i-au trimis pe cap pe cei de la Top Factoring, fara sa le dea macar toate actele, dar asta e alta poveste, mai scurta si cu un pronuntat umor negru.
Cand am reziliat, mi-am utilizat dreptul la opozitie privind utilizarea datelor mele de catre Vodafone dupa reziliere. Rezilierea fiind facuta tot din cauza ca si-au batut efectiv joc, si mi-au dat un contract ca in parodiile nereusite. O sa revin asupra contractului ala.

Zilele trecute, facand ordine prin mail, observ si nenumaratele mailuri de la Vodafone. Intru pe ele, dau click pe linkuri, cand colo, ajung direct in documentele mele, de pe serverele Vodafone Romania (dupa logarea in My Vodafone). Le scriu la persoane.fizice_ro@vodafone.com intrebandu-i daca mai sunt documente cu datele mele personale si de ce, in serverele lor (le-am trimis si hartia prin care singuri si-au asumat ca vor sterge toate datele mele personale din sistemele lor). Primul raspuns, la aceasta reclamatie, a fost ca nu mai au documente cu mine in sistemele lor si toate sunt sterse, cum si-au asumat.
Apoi, raspunsul meu, inregistrat ca o noua reclamatie, e ca sunt 100% sigur ca au documente cu numele meu in serverele lor deoarece sunt disponibile si on-line, in format pdf. Dandu-si seama de gafa, si-au nuantat repede pozitia, spunand ca ei au dreptul sa tina si sa foloseasca cum doresc informatiile mele conform TCG art 10.1 si conform art 9 din CCP ale contractului. In acelasi timp, tot ei mentionau, ca-si mentin pozitia asumata in raspunsurile anterioare pe aceeasi tema, adica ei isi mentin pozitia ca au sters datele dar nu le-au sters. :) Circ marca Vodafone.

Replica si curiozitatea mea, ca sa scutesc cele 30 de zile in care vine un raspuns, a venit printr-un apel la relatii clienti, de pe un numar Orange. Si e imposibil sa ajungi la un operator de la relatiile cu clientii normale, trebuie sa suni la facturi, si aia sa te transfere la abonamente. Birocratie in cel mai pur stil romanesc. Ce i-am intrebat eu, de bun-simt, la ce contract de servicii se refera in raspunsul reclamatiei mele? Ca de scris nu scria. Si de vechiul contract din 2004 cu Mobifon S.A. (Connex) nu putea fi vorba, atunci nu exista TCG si contractul avea altfel structurate clauzele.
Atunci, ei au scos din palaria lor magica, un contract (cel de care pomeneam la inceput), din cauza caruia m-am si portat, care e complet eronat. Dar reprezentantul Vodafone sustinea ca e bun.

Probleme contractului ala sunt:
– Desi contractul e facut la distanta, nu e bifata casuta “contract la distanta”. Inseamna ca contract fizic, ce necesita semnatura mea. Si nu exista asta in sistemele lor (am intrebat direct reprezentantul si a recunoscut), pentru ca e un contract la distanta generat pe genunchi, de un angajat incompetent. Fara semnatura mea, e hartie igienica contractul.
– Data incheieri contractului e 13.11.2012 si data intrarii in vigoare a ofertei 6.04.2012, cu aproximativ 7 luni inainte. :)
– Pe facturile de dupa 06.04.2012 apare conform contractului (seria si nr celui din 2004), dar cu serviciile noi. Faptul ca facturezi altceva decat ai intr-un contract legal, inseamna evaziune fiscala (din nestiinta, prostie sau incompententa, nu conteaza asta).

Acel contract a fost generat asa, in graba, deoarece negociasem o oferta de retentie la inceputul lui aprilie 2012, si 7 luni a trebuit sa-i bat la cap pe cei de la Vodafone sa-mi dea si mie un contract pe un suport durabil, conform legii contractelor la distanta, si mi-au trimis porcaria aia de contract in mail. In momentul ala, am decis sa pun capat oricarei legaturi a mele cu Vodafone, cat de repede se poate (m-am portat dupa 2 luni). Prea multa scarba fata de client la Vodafone, nici cei de la Electrica nu fac asa si aia doar au monopol.

Sa revin la discutia cu consultanta de la relatii cu clientii. Pomenind de acel contract, reprezentanta Vodafone si-a pus paie aprinse in cap. Imediat i-am solicitat explicatii privind punctele de mai sus. E prima data cand mi se intampla sa pun un consultant la orice companie de servicii in asa mare incurcatura incat sa taca fara replica. Pur si simplu nu exista explicatie. Dupa ce am necajit cateva minute consultanta, stiind ca n-ai cum sa raspunzi la asa ceva, i-am solicitat ori sa-mi dea un sef, ori un mail ori o alta modalitate unde pot afla opinia oficiala a Vodafone, de preferinta insotita si de o dovada scrisa. Singurul lucru spus de consultanta, cu jumatate de gura, a fost ca pentru ea acel contract e valabil deoarece e in sistem (!!!). Si, pentru informatii suplimentare, sa ma duc la reprezentanta Vodafone din orasul meu. Alte modalitati mi-a zis ca nu stie.
Dupa ce am inchis, mi-a venit ideea sa apelez la reprezentantul Vodafone de pe forumul Softpedia, poate el e angajatul direct si ma descurca. El, ca si cel de la reprezentanta (care zicea ca el n-are calificare sa-mi raspunda), m-au expediat cat au putut de repede si mi-au zis sa scriu la documente_ro@vodafone.com

So, back to square 1. :) – Si, uite asa imi pierd eu timpul sa descurc birocratia Vodafone.

Sper ca nu v-a plictisit intamplarea mea.

Share Button

10 Comentarii la Cum sa pierzi timpul cu Vodafone

 1. Yamasha
  August 22, 2014 at 7:40 pm (10 years ago)

  scapa de ei si porteaza-te in alta retea cat mai repede…

  Reply
  • Dragos
   August 23, 2014 at 12:49 pm (10 years ago)

   Intamplarea e inceputa din 2012. M-am portat dupa 2 luni, in ianuarie 2013, hotararea am luat-o atunci, dupa ce mi-au trimis parodia aia de contract. Acum s-a intamplat partea finala. Care probabil va continua.

   Reply
 2. Nicu
  August 23, 2014 at 7:04 pm (10 years ago)

  Si la ceilalti operatori e la fel. Solutia? Sa ne portam mereu de la unul la altul…

  Reply
 3. Mario
  August 24, 2014 at 4:55 pm (10 years ago)

  Toti sunt la fel… astea sunt comapaniile mari:) asta este business-ul lor, asa fac ei bani, tepe, etc… Te muti la altul si ala o sa iti faca alte probleme:)

  Reply
  • Dragos
   August 26, 2014 at 12:12 am (10 years ago)

   Sunt abonat Orange de cateva luni, si deocamdata inca n-au incercat nimic aiurea. Mi-au oferit un contract cum trebuie, clar, fara sa fie nevoie sa ma lupt 7 luni cu ei pentru o parodie de pdf ca in cazul Vodafone. Stiu ca si Orange si Cosmote si Digi au bube, dar intamplari ca cea de mai sus te invata cum sa eviti unele probleme inainte sa apara.

   Reply
 4. Matei Irinel
  August 26, 2014 at 2:04 pm (10 years ago)

  Portează-te la DIGI (Rcs-RDS) , îți zic din experiența unui Junior Sales la Digi că e o ofertă chiar foarte bună. Dacă mai ai 2 servicii abonamentul e 5 Euro respectiv 10 dacă nu ai niciun serviciu, însă ai net nelimitat, minute naționale și internaționale (Uniunea Europeană fix și mobil) … singura chestie e că 1 sms costă 1 cent.. bine că la Orange e 5 cenți dar mă refer că nu sunt în abonament.

  Reply
  • Dragos
   August 27, 2014 at 1:29 pm (10 years ago)

   Si…. semnal? Ce fac cu numai 100 de MB inclusi in roamingul national 2G cu Vodafone? Daca ies din oras cu Digi, ma intorc automat in timp cu vreo 10 ani, la 2G. Si e mare diferenta in orase intre 3G de la Digi si 4G de la Orange.
   Oferta Digi e buna, mi-a deschis calea catre Nelimitat10 la Orange, fara oferta Digi n-ar fi oferit Orange nelimitat national si 2 GB de net la 10 euro.

   Reply
 5. Diana
  August 26, 2014 at 9:19 pm (10 years ago)

  Din pacate nici o companie de telefonie mobila nu este bine pusa la punct…si pe undva in sistem apare cate o buba…sunt companii mari si ar trebui as aiba o relatie mai buna cu clientii si mai ales sa aiba raspunsuri pentru toate intrebarile clientilor.

  Reply
 6. Alex
  September 5, 2014 at 1:00 pm (10 years ago)

  Nu mi s-a intamplat niciodata.. nu am avut probleme cu ei desi am abonament de foarte multi ani…Si sunt buni ca daca ii ameninti ca inchizi abonamentul vin cu oferte super bune.

  Reply
 7. Velix
  September 30, 2014 at 12:56 pm (10 years ago)

  Foarte rau intentionati cei de la vodafone, orange si cosmote, mai nou telekom. Am trecut la digi, si pentru 22 lei pe luna vorbesc nelimitat in orice retea mobila sau fixa nationala, dar si internationala. Si in plus cei de la digi sunt un brand romanesc.

  Reply

Lasa un comentariu