Sfaturi utile in privinta montajului incalzirii in pardoseala

Postat la 21:07 | Scris de Daniela

Gandindu-ne la costurile de achizitie scazute, la montajul facil si la confortul termic deosebit , am putea indrazni sa spunem ca incalzirea in pardoseala surclaseaza orice alta metoda de incalzire disponibila pe piata.

Descopera incalzirea in pardoseala

Cum functioneaza un sistem de incalzire in pardoseala TotalHeat? Principiul este simplu si se numeste radiatia termala, un tip de incalzire pe care il putem observa chiar si in cazul lampilor sau al neoanelor. Pentru a putea elibera radiatia termala, ansamblul se foloseste de puterea electrica oferita de circuitul casei, in urma incalzirii elementilor fiind distribuita o doza corecta de caldura.

In cazul unui ansamblu de incalzire in pardoseala clasic, circuitul electric montat sub pardoseala preia puterea generata de alimentarea electrica si o transforma in caldura pe care o radiaza catre zona exterioara de jos in sus. Identic se comporta si incalzirea in pardoseala cu conducte de apa calda, distributia caldurii catre zona exterioara avand aceeasi directie. Fiecare ansamblu de inalzire in pardoseala dispune si de un termostat, elementul cu ajutorul caruia se poate seta temperatura ambientala cat si consumul efectiv.

Doua principii de montaj

Daca ne raportam la modalitatile de montaj, ele sunt cat se poate de diversificate si depind in mare masura de specificatiile oferite de producator. Instalarea se face totusi extrem de rapid, principiile fiind asemanatoare indiferent de situatie.

Specialistii in instalatii termice ne indica doua principii de montaj aplicate pentru absolut toate instalatiile de incalzire in pardoseala. Este vorba despre instalarea umeda, care presupune montajul cablurilor electrice sau a conductelor intr-un strat de ciment, sau instalarea uscata, aceasta metoda pretandu-se atat pentru locuintele noi cat si pentru cele vechi.

Specialistii pun pret pe detalii cand monteaza o incalzire in pardoseala

Montajul unui sistem de incalzire in pardoseala nu este tocmai dificil, el putand fi realizat chiar si de o persoane cu cunostinte medii in amenajari interioare si echipamente electrice. Daca va doriti rezultate pe masura investitiei, trebuie sa tineti cont de detalii si in acest moment ar trebui sa va orientati catre un specialist.

In vederea montajului, se tine cont in primul rand de izolarea generala a locuintei si de alimentarea cu energie electrica. Pentru o factura la curent foarte mica, este important ca locuinta voastra sa fie izolata termic corespunzator si instalatia electrica sa fie una de calitate, care sa nu produca scurtcircuite si pierderi de electricitate inutile.

De asemeea, un alt element de importanta majora este tipul pardoselii, randamentul instalatiei depinzand intr-un procent covarsitor de acest aspect. Pentru un randament sporit, aveti in vedere achizitia unui sistem de incalzire in pardoseala adaptat special pardoselii, fie ca este vorba despre parchet, placi ceramice sau beton.

Share Button

1 Comentariu la Sfaturi utile in privinta montajului incalzirii in pardoseala

  1. Marian
    July 24, 2014 at 4:53 pm (10 years ago)

    Incalzire in pardoseala cea mai bună alegere pentru o casă durabilă. Atmosfera din interiorul caselor cu energie mică / închise etanș, necesită o gestionare atentă de control al căldurii pe care fiecare zonă în parte, pentru a evita supraîncălzirea. Crearea unui climat intern, care descurajeză ventilația și deschiderea ferestrelor în timpul iernii, trebuie evitat, deoarece aceasta pierde dividendul “redus de energie” al casei.
    Capacitatea de a gestiona case durabile, cu un sistem care este controlat cât mai precis posibil, este extrem de important, iar cu încălzirea prin pardoseală, aceste case bine izolate, pot beneficia de condiții de încălzire optimă, care oferă o temperatură confortabilă pe fiecare zonă în parte.

    Reply

Lasa un comentariu