Scopul Ice Bucket Challenge si ce este de fapt ALS

Postat la 13:16 | Scris de Daniela

Toata planeta este fastinata de turnarea unei galeti cu apa in cap. Pun pariu ca mai multi de jumatate nu stiu pentru ce o fac si ca majoritatea o fac pentru amuzamentul celorlalti si pentru ca… like-uri si share-uri.

Asa ca sa explicam, zic:

Scleroza laterală amiotrofică (ALS) constă într-o degenerare progresivă a celulelor nervoase de la nivelul creierului şi măduvei spinării – care controlează musculatura ta striată.

Este cunoscută în SUA sub numele de boala Lou Gehrig, după numele baschetbalistului de la echipa New York Yankees care a murit în 1939 de această boală. Neuronii afectaţi se atrofiază şi dispar fără a prezenta semne de anomalii. Urmează deteriorare musculară datorită dispariţiei nervilor care stimulează aceşti muşchi.

Neuronii afectaţi se atrofiază şi dispar fără a prezenta semne de anomalii. Urmează deteriorare musculară datorită dispariţiei nervilor care stimulează aceşti muşchi.

Există câteva semne şi simptome care prezic această boală, cum ar fi:

-Pierderea bruscă a forţei şi capacităţii de coordonare într-unul sau mai multe membre
-Spasme şi crampe musculare
-Mers înţepenit, greoi, dificil, ce se accentuează progresiv
-Dificultăţi de înghiţire, de vorbire şi respiratorii

Debutul bolii este gradat. Obişnuit, există o accentuare a slăbiciunii musculare a unui membru, în special una dintre mâini. Apoi, pot fi afectate şi celelalte membre. Această slăbiciune poate fi însoţită de spasme şi crampe musculare. Pe măsură ce boala progresează, noi muşchi sunt afectaţi pentru ca, în final, să se instaleze o paralizie totală.

Ice Bucket Challenge este o campanie facuta cu un scop si nu pentru publicitate. Are CLAR un scop caritabil, iar eu m-am cam scarbit sa vad orice “vedeta” din romania sa se prostitueze intr-un hal grotesc.

Share Button

12 Comentarii la Scopul Ice Bucket Challenge si ce este de fapt ALS

 1. Alex
  August 28, 2014 at 7:22 pm (10 years ago)

  Cred ca cei care sunt implicati in acest flashmob ar trebui sa explice pentru ce o fac, pentru ca nu toti cauta «articolul tau»… Am observat foarte multe filmari despre nimic, s-a turnat apa in cap, a nominalizat trei prieteni, care la randul lor vor turna si ei apa in cap, si atat.

  Reply
 2. Stoian Ciprian
  August 29, 2014 at 4:22 am (10 years ago)

  Pe mine a inceput sa ma amuze din ce in ce mai mult aceasta “provocare” si asta datorita failurilor care au fost publicate pe internet si datorita faptului ca foarte multi fac provocarea, insa aleg sa nu doneze.

  Reply
 3. Marvel Advengers
  August 29, 2014 at 3:22 pm (10 years ago)

  Scopul este foarte bine ales, iar metoda de promovare numai trebuie sa spui nimic despre ea, sa ajuns in toata lumea sa se practice dar ce ma intristeaza este ca multi nu vad si scopul caritabil din spate si nu doneaza si bani, isi toarna doar apa in cap de distractie :(

  Reply
 4. Vicentiu Radulescu
  September 1, 2014 at 4:57 pm (10 years ago)

  Toata chestia asta are un scop asa cum ai zis si tu,si ii apreciez enorm pe cei care si-au turnat gheata in cap doar daca inainte de asta sau chiar si dupa au donat ceva banuti,in rest toate videoclipurile de pe facebook sunt facute la misto dar din pacate nu asta e scopul campaniei,insa sunt sigur ca nici in afara nu toti cei care isi toarna apa in cap si doneaza.

  Reply
 5. Matei Irinel
  September 2, 2014 at 8:04 pm (10 years ago)

  Am văzut un IBC făcut cu o găleată goală fără apă, dar o persoană care a donat, scopul nu e să te faci popular pe youtube, poți merge să donezi și sânge nu neapărat bani, poți face multe alte lucruri fără să postezi pe youtube sau facebook.

  Reply
 6. Adri
  September 6, 2014 at 12:01 pm (10 years ago)

  Cred ca mai important este sa donam decat sa ne turnam apa in cap.

  Reply
 7. lucian
  September 6, 2014 at 9:16 pm (10 years ago)

  in ultima vreme cam 45% din cei care isi toarna o galeata cu gheata in cap o fac doar sa aibe si ei un filmulet pe youtube de care sa rada nepotii (nu de alta dar la cat sunt de … n`o sa aibe ce sa le povesteasca…).

  Reply
 8. Perfu
  September 7, 2014 at 3:48 pm (10 years ago)

  Se pot dona bani , mancare , carti , haine , jucarii etc … si fara a se turna o galeata de apa sau gheata pe corp

  Reply
 9. Ionut
  September 7, 2014 at 5:04 pm (10 years ago)

  E interesanta campania, dar e mare pacat ca multe persoane nu stiu ceea ce inseamna si pentru ce s-a facut. Initial a fost o campanie inchisa, intre persoane cunoscute, celebre si cu… bani multi. Dar a ajuns exact acolo unde nu trebuia, in turmele de oi.

  Reply
 10. florentin
  September 10, 2014 at 5:25 pm (10 years ago)

  De acord ca multi au fost luati de val si nu stiu care e de fapt scopul acestei initiative, care de alfel e de salutat…

  Reply
 11. Refu
  September 12, 2014 at 2:01 pm (10 years ago)

  Eu stiam ca o sa inceapa si romanii cu asa ceva, am stat doar sa privesc care fac Ice Bucket Challenge si cine zice de ALS, ca defapt campania este de constientizare.

  Reply
 12. Andreea
  September 18, 2014 at 11:15 pm (10 years ago)

  Cred, ca se putea dona si fara galeata de apa-n cap. Amuzant a fost Banciu.

  Reply

Lasa un comentariu