Puterea unui singur om asupra unui oarecare sistem.

Postat la 12:12 | Scris de Daniela

Desi e adanc implantata in creierele romanilor ideea ca un om nu poate schimba sistemul, in lume sunt cateva contraexemple. Napoleon, Gandhi, Ernesto Rafael Guevara, Marx, Engels, Stalin, Lenin, Hitler, Ginghis Han, etc.

Totusi, ca un om sa poata schimba un sistem, componentii lui trebuie sa participe. Pentru asta, trebuie convinsi sau manipulati si cu ajutorul lor sa schimbi sistemul. Ca sa faci asta iti trebuiesc bani si o mare putere de convingere. Si timp. O asemenea schimbare nu se face peste noapte. In prezent sistemele democratice sunt descentralizate si asta face imposibil ca un singur om sa poata schimba ceva.

Daca zice cineva ca asta vrea, va fi considerat nebun. Sistemele ce au fost conduse si schimbate de un singur om au fost sisteme centralizate. Concluzia mea e ca in prezent, istoria nu se va mai putea repeta, un om nu va mai putea avea un impact major asupra sistemului in care traieste. Chiar daca ar reusi sa aiba impact in sistemului lui, nu uitati ca un sistem de succes e inclus intr-un sistem mai mare, o piata internationala, o organizatie, etc. Si o revenire la o dictatura, chiar moderna fiind ea, ar fi imposibila.

De fapt, daca analizam mai detaliat, fiecare dintre noi suntem sclavii sistemului, niste sclavi moderni care se duc la munca, depind de sistem (prin salariu, bani), si au grija singuri de ei.

Share Button

Lasa un comentariu