Problemele sistemului românesc. Cine plăteşte?

Postat la 23:03 | Scris de Daniela

Am fost astăzi la Casa de Asigurări să mă reînregistrez pentru că la împlinirea a 18 ani eşti şters automat. Aveam nevoie de o adeverinţă de la facultate şi copie xerox buletin. Iniţial a fost tatămiu crezând că doar trebuie lăsată acea adeverinţă şi eram gata înregistrată, însă nu a fost aşa. Trebuia să merg personal, cu buletinul. Zis şi făcut, stau o oră după care îmi spune că am nevoie de copie după buletin (lucru care-l aflasem abea după ce-am stat o oră la coadă).

Mă duc repede, fac o copie. Revin, mai era o persoană înaintea mea. Am aşteptat că nu mă puteam băga în faţă. Într-un final am intrat, completasem o foaie pâna am fost înregistrată în sistem după care am plecat.
Să zicem că pentru mine nu e nici o problemă că am aşteptat mai bine de o oră, dar bolnavii care vin acolo? Şi trist e că tipa din birou se mişca aşa de bine încât mai bine de jumătate de oră stătea cu unele persoane în birou.

De ce nu există un sistem la care să aibă acces această casă de asigurări? Un sistem care să permită accesul în baza de date a unor firme ca să nu zic toate, unele facultăţi, şcoli, etc. Adică sunt băieţi deştepţi care sparg servere NASA şi ei nu sunt în stare să aibe un sistem unde sunt stocate toate informaţiile despre persoana respectivă. E jalnic ce se întâmplă.

Share Button

4 Comentarii la Problemele sistemului românesc. Cine plăteşte?

 1. ionut
  February 28, 2012 at 8:40 am (12 years ago)

  …asigurari de sanatate? Daca da, ma mir ca trebuie sa treci printre atatea chestii birocratice. Eu personal am inmanat o adeverinta care atesta statutul meu de student medicului de familie si de restul s-a aocupat acesta. Aica sa am reintegreze in sistem si sa beneficiez in continuare de gratuitate (pf, gratutitate pe dracu -asta a fost o glumita :)) ).

  Reply
 2. Un Personaj
  February 28, 2012 at 3:26 pm (12 years ago)

  Aceiasi problema am intampinat`o si eu doar ca in alta parte, si aici ma refer la momentul cand mi`am schimbat buletinul la 18 ani. Iti trebuie nervi de otel ca sa rezisti. Si ca tot ai pus problema angajatilor, nu cred ca au o vina asa de mare. Adica, sa fim sinceri, noi daca am fi in locul lor am avea atat de multa “vlaga” sa lucram la foc automat toata tura…Sisteme? Cine crezi ca investeste in asa ceva, ii doare undeva cand vine vorba de buzunarul lor.

  Reply
 3. Bucur
  February 28, 2012 at 7:44 pm (12 years ago)

  uneori regret ca trebuie sa trec prin sistem cu diferite trebuir,parca peste tot e la fel indiferent de domeniu…

  Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Problemele sistemului românesc. Cine plăteşte?

Lasa un comentariu