Mai pot fi mandru ca-s roman?

Postat la 12:53 | Scris de

Mi se pare inacceptabil ca la ora 10 sa fie poarta inchisa la consulatul Romaniei din Stockholm, iar la interfonul ambasadei sa raspunda niste domnisoare cu “nu stiu” in brate.

Mi se pare inacceptabil ca desi consulatul e in urma cu luni de zile cu emiterea actelor, sa plece consulul in vacanta si sa indrume romanii spre consulatele Romaniei din tarile vecine.

Mi se pare inacceptabil ca sa fie personal insuficient la consulat si la ambasada sa stea angajatii degeaba si sa ude florile si sa raspunda ca “nu stiu” la interfon si telefon.

Mi se pare inacceptabil ca ambasadoarea si consulul Romaniei din Suedia sa nu cunoasca limba suedeza. Li se limiteaza drastic sursele de informare. Urmeaza un consul orb si surd si o ambasadoare surdo-muta?

Daca cei de acolo nu sunt in stare sa fie o punte intre romanii din Suedia si statul suedez atunci sa-i cheme MAE acasa, cheltuie banii contribuabililor romani degeaba.
Investitiile suedeze in Romania, mai ales cele venite prin intermediul ambasadei sunt convins ca tind spre 0.
Am fost si la ambasadele altor tari, de la cele ale tarilor puternice pana la cele africane si cele din America de Sud. Nicaieri nu exista atata nepasare si dispret pentru cetatenii propriei tari ca la ambasada Romaniei.
Daca tot nu le pasa de noi, macar sa modifice legile si faca renuntarea la cetatenia romana mai facila si ieftina(acum e oarecum complicata procedura si costa aproximativ 750-800 euro). Un cetatean apatrid are mai multe sanse in toate privintele decat un cetatean roman.

Share Button

3 Comentarii la Mai pot fi mandru ca-s roman?

 1. cotos
  July 17, 2013 at 1:28 pm (11 years ago)

  Alegem o alta tara, ca aici se pare ca toti isi bat joc de noi.

  Reply
 2. Adriana
  July 18, 2013 at 11:47 am (11 years ago)

  Aceasta mandrie iti dispare de multe ori cand mergi in Franta, Spania, Italia, Anglia locuri unde romanii au rupt tot

  Reply
 3. Yamasha
  July 19, 2013 at 10:18 am (11 years ago)

  cea mai tare tara, birocratie, meltenism, tigani, manelisti, suferinte. di tate pentru toti!

  Reply

Lasa un comentariu