Je suis Charlie

Postat la 10:53 | Scris de Daniela

Sa va spun ce semnifica “Je suis Charlie” pentru ca vad pe multi ca nu au inteles acest mesaj/slogan si il calca in picioare doar pentru ca sunt cativa idioti “gazetari tv” care tin mortis sa denatureze cat de cat adevarul.

Je suis Charlie – inseamna sa fi solidar cu familiile victimelor. Sa nu uitam ca printre cei ucisi a fost si un politist musulman.
Je suis Charlie – inseamna ca noi suntem cei care dorim sa fim liberi, sa gandim, sa facem caricaturi, sa toleram etc.
Je suis Charlie – inseamna mult mai mult decat ce scriu eu aici.

Ce-ar fi sa condamnam la fel de aspru si sa ne batem joc intr-un hal fara de hal si de jurnalistii de la Antena 3, sau alte televiziuni sau ziare/reviste doar pentru ca, exemplu televiziunii mai sus mentionate, au incercat sa manipuleze poporul cu “adevarul” lor.

Ce-ar fi ca cei de la revista Kamikaze sa pice, doamne fereste, in plasa poporului prost crescut si sa fie injurat pentru ridiculizarea care o fac ei?

charlie

Cristi Obeada

Share Button

12 Comentarii la Je suis Charlie

 1. Mihai
  January 9, 2015 at 8:40 am (9 years ago)

  Je suis Charlie

  Reply
 2. Cristian
  January 9, 2015 at 9:54 am (9 years ago)

  Charlie mai inseamna si inamic. Cuvantul Charlie este frecvent folosit de care institutiile de coerectie occidentale (mai ales in armatele si in serciile secrete occidentale) si de catre presa occidentala. Astfel expresia Je suis Charlie mai poate fi interpretat si in felul urmator: Eu sunt inamic. Adica sunt solidar cu victimele atentatului si ma declar inamicul tuturor persoanelor care comit astfel de atentate.

  Reply
 3. Gabi
  January 10, 2015 at 8:34 pm (9 years ago)

  De acord e o metoda de a arata ca suntem solidari cu victimele si suntem impotriva atacurilor teroriste.

  Reply
 4. Marius Cucu
  January 12, 2015 at 11:54 am (9 years ago)

  Eu nu sunt Charlie. :D

  Reply
 5. Eva
  January 16, 2015 at 11:23 am (9 years ago)

  Solidarizare cu familiile victimele pentru că au murit e una, iar solidarizarea cu conceptul de insultă gratuită la adresa oricărei religii e alta. Iar semnificația “Je suis Charlie” e destul de ambiguă pentru ca fiecare să înțeleagă ce vrea.

  Reply
 6. Andra
  January 16, 2015 at 11:00 pm (9 years ago)

  Toti ar trebui sa fim Charlie, toti ar trebui sa fim solidari cu familiile celor pierduti. Nimic nu ar trebui sa justifice crimele groaznice din acest inceput de an. Solidaritatea s-a si vazut in marsul de la Paris, un mars cum Europa n-a vazut in intreaga sa istorie.

  Reply
 7. Andi Vasilache
  January 20, 2015 at 7:00 pm (9 years ago)

  Eu ma intreb cum ar fi reactionat radicalii crestini daca cineva l-ar fi caricaturizat pe Isus in homosexual ….

  Reply
 8. Florin
  January 21, 2015 at 5:11 pm (9 years ago)

  Toti sunteti Charlie dar nimeni nu deschide ochii sa vada de fapt ca este o inscendar de proasta calitate …oricine isi dadea seama de la faza cu AK`ul care trage in “capul” politistului, acea arma are un recul impresionant iar calibrul mare al armei ar fi imprastiat creierii politistului peste tot … ceea ce nu s`a intamplat de fapt.

  Reply
 9. DJ Nunta Bucuresti
  January 29, 2015 at 11:37 am (9 years ago)

  In primele zile de la atentat Je Suis Charlie avea o semnificatie. Dupa ce a fost “mestecat” de media, semnificatia a fost deturnata si denaturata in cu totul altceva. @Eva are dreptate, dar si @Andi are o si mai mare dreptate. Aceste doua pareri ilustreaza exact conceptul de Je Suis Charlie, fiecare este Charlie in felul sau si e afectat si judeca cele intamplate in functie de multe aspecte personale si religioase. La modul personal eu nu sunt de acord ca cineva sa-si bata joc, chiar si “satiric” de orice religie. Nu e deloc bine ce au facut cei de la gazeta. Dar de aici pana a macelari pe acel cineva e cale lunga.

  Reply
 10. Ciprian
  February 7, 2015 at 9:02 am (9 years ago)

  Nu poti scuipa niste oameni in gura si apoi astia sa-ti stranga mana. Golania se plateste in acord cu gradul de cultura si civilizatie a celui care plateste. Asa este lumea. Acum 300 de ani in Europa te jupuiau de viu daca luai in ras numele Domnului. Intre timp…europenii si mai ales vesticii nu prea l-au mai cautat pe Dumnezeu.

  Reply
 11. Viata de cartier
  February 8, 2015 at 4:40 pm (9 years ago)

  Daca se intampla la noi asa ceva sunt sigur ca mamica America ar fi uitat de noi!

  Reply

Lasa un comentariu