Influenţa unei persoane publice (artist)

Postat la 12:13 | Scris de Daniela

Am stabilit deja că în România nu există vedete, aşa că folosim noţiunea de persoană publică sau artist pentru cei talentaţi într-un anumit domeniu.

Sunt o grămadă de reclame la televizor în care personajul principal este persoana respectivă. Exemple:

CRBL la Vodafone | Smiley la Cosmote | Adriana Bahmuteanu la Dry Cooker | Andra la Garnier | Stefan Banica Jr. la Gillette şi lista poate continua.

Sunt doar câteva exemple în care anumite persoane publice apar în reclame. Întrebarea mea este simplă: Aţi luat vreodată ceva datorită persoanei respective? Ştiu, uneori se potriveşte că ne place atât persoana cât şi produsul la care se face reclamă, dar alte ori nu.
Problema intervine şi atunci când persoana respectivă are puterea de convingere destul de mare încât poate influenţa telespectatorii să cumpere acel produs chiar dacă nu este sănătos sau pe placul nostru.

Apropo de produse nesănătoase. Toată lumea ştie că margarina e de căcăcat. Oare de ce a acceptat Nadia Comăneci să îi facă reclamă, ea fiind o persoană care promovează sportul şi implicit mişcarea, mesele sănătoase, etc. În afara faptului că a luat o grămadă de bani pe treaba asta.

Share Button

6 Comentarii la Influenţa unei persoane publice (artist)

 1. Lucian
  April 6, 2013 at 4:43 pm (11 years ago)

  Asa mai poate fi si Brenciu la UPC, eu nu prea dau mare importanta celor care joaca in reclama, si ma gandesc ca nimeni nu ar putea face asa ceva…ma gandesc ca acum nimeni nu si-a facut abonament la Romtelecom doar ca a cantat Loredana in reclama lor..

  Reply
 2. SydowBlog
  April 6, 2013 at 5:14 pm (11 years ago)

  Pana acuma nu am cumparat vreun produs doar pentru ca era promovat de o “persoana publica” si nici nu cred ca o voi face. Oricum se pare ca aceasta strategie de marketing e buna din moment ce brandurile apeleaza la vedete pentru a-si promova produsele.

  Reply
 3. Alex Stan
  April 6, 2013 at 9:03 pm (11 years ago)

  :)) Sa ma influenteze? Doamne fereste! Eu apreciez un artist pentru munca pe care o face si atat. Nu pentru reclame si altele. De fapt eu nici nu ma uit la reclame, deci…

  Reply
 4. bazdaganie
  April 7, 2013 at 10:47 pm (11 years ago)

  Nici macar “persoana publica” care joaca in reclama nu cumpara produsul caruia ii face reclama…daca pe el nu-l influienteaza chestia asta,pe mine de ce m-ar influienta in vreun fel?

  Reply
 5. Andrei
  April 8, 2013 at 7:16 pm (11 years ago)

  Eu cred ca sunt si persoane care cumpara din naivitate si cum asta vinde foarte bine de ce sa nu continue sa o faca!?! Macar reclamele cu crbl sau smiley sunt haioase, restul = 0

  Reply

Lasa un comentariu