In anii ce-au trecut

Postat la 14:27 | Scris de Daniela

Trec prin fata blocului sa urc in scara si deodata parca mi-a venit imaginea vremurilor de mult apuse atunci cand:

– din 4-5 blocuri ne adunam 20 de copii care ziua aveam tot felul de activitati si seara de adunam la “scunsa”
– desenam un teren de fotbal in fata blocului si ne jucam si ne distram de minune
– “Pac-Pac”, desenatul cu creta, udatul cu apa erau activitatile preferate ale verii

Tin minte cum exista acel respect intre noi si aproape deloc nu ne param unii pe alti si tineam pentru noi. Ma uit in zi de azi la generatiile actuale care nu mai au respect fata de cei mai mari, care nu mai stiu ce inseamna o ora de liniste, care mai mult tipa afara decat se joaca, care mai mult vorbesc urat decat frumos, care mai mult iasa in oras si cheltuie banii parintilor decat sa isi consume copilaria in fata blocului si poate ca ar mai fi multe de insiruit.

As da timpul inapoi pentru o zi de vara din fata blocului cu aceeasi prietei minunati, cu aceleasi jocuri si aceeasi bucurie de pe fata noastra!

Share Button

4 Comentarii la In anii ce-au trecut

 1. Catalina
  July 4, 2015 at 4:04 pm (9 years ago)

  Si eu as da timpul inapoi pentru a mai avea acele zile intregi de vara ce le petreceam in curtea scolii jucand fotbal. Acum…abia daca mai am timp de mine.

  Reply
 2. Cazare Slanic Moldova
  July 10, 2015 at 1:49 pm (9 years ago)

  Acum copiii oricum se impart in doua categorii: cei care stau in casa la calcualtor si cei care urla afara. Rar mai sunt si copii asa cum am fost si noi si asta tine foarte mult de parinti

  Reply
 3. Fotograf nunta
  July 14, 2015 at 10:43 pm (9 years ago)

  Eu o numesc generatia virtuala, ei de fapt nu au prieteni reali si nici pe departe adevarati, nu stiu ce inseamna a trai cu adevarat, cateodata ii vad pe strada atat de prinsi de ceea ce fac pe smartphone ca trebuie sa ma dau la o parte ca altfel ar da peste mine, e un pic aiurea ceea ce vad. Imi amintesc cu drag cum ieseam afara dimineata la joaca si ma intorceam seara murdar si mort de foame, nici macar nu aveam jucarii trebuia sa ni le cream noi…

  Reply
 4. GEORGE
  September 29, 2015 at 4:40 pm (9 years ago)

  Si eu imi aduc aminte cu mare bucurie de acele vremuri si sunt bucuros ca am copilarit asa

  Reply

Lasa un comentariu