Ca odinioara: copilaria

Postat la 20:19 | Scris de Daniela

Îmi aduc aminte cu drag:
– de anii în care jocul “De-a v-aţi ascunselea” era la ordinea serii
– de zilele în care ne jucam cu vasele de plastic şi ne prefăceam că facem mâncare
– de mingea pe care o spărgeam cel puţin o dată pe săptămână
– de vecinii care urlau că e oră de linişte sau să ne mutăm locul de joaca
– de zilele în care mergeam la furat de mere
– şi de multe alte ipostaze din copilărie

Mă uit acum pe geam şi nu mai văd pe nimeni afară. Dacă stau bine să mă gândesc, acum cel puţin 3-4 ani încă eram aproape 20 de copii în faţa a 4-5 blocuri. Unii veneau şi de la alte blocuri să se joace cu noi. Eram o gaşcă mare şi faină rău. Acum… nu mai văd pe nimeni. Copiii care mai bântuie prin zonă se pot număra pe degetele de la o mână. E de-a dreptul trist.
copil frumos

Locuri de joaca sunt ocupate acum de maşini, bâtele şi toate chestiile de care ne foloseam să ne jucăm s-au transformat în tehnologie. Offf că bine mai era când nu stătea lumea aşa mult pe internet. Noroc cu anotimpul vara că ne mai face să ieşim la o terasă, la o plimbare prin parc, la o vorbă pe bancă.

Voi aveţi amintiri plăcute din copilărie? Dacă da, care sunt acelea?

Share Button

4 Comentarii la Ca odinioara: copilaria

 1. Domnul Costel
  November 3, 2013 at 11:44 pm (11 years ago)

  Eheeeeii… ce vremuri erau cand ieseam la scara de ne jucam cu masinutele, ne jucam de-a aprozarul in balcon unde puneam o patura de ziceam ca suntem in cort, in excursie :) Vremuri frumoase de copilarie.

  Citeam saptamana asta undeva despre copii ca de la varsta de 3 ani incep sa aiba contact cu tablete si smartphoneuri. O fi de bine sau de rau? (Mult mai putini copii se joaca acum in parc decat pe vremea noastra, a celor mai mari.)

  Reply
 2. Iulian
  November 4, 2013 at 6:55 pm (11 years ago)

  Am o gramada de amintiri placute…pacat ca majoritatea copiilor de acum nu se mai joaca afara. Eu am 18 ani, deci nu pot sa spun ca este o diferenta chiar asa mare intre generatiia actuala de copii si generatia din care fac eu parte, dar stiu ca toti de varsta mea au amintiri placute din copilarie…deoarece toti se jucau afara. Oare copii de acum, ce amintiri vor avea cand vor fi mari?….ce joc au jucat pe tableta…cate like-uri au luat la o poza…E trist.
  Chiar si acum prefer sa merg afara sa joc fotbal sau orice altceva, decat sa stau in casa, dar daca ii spui unui copil de 10-11 ani acest lucru, va refuza…e adevarat ca nu toti, dar majoritatea.

  Reply
 3. Mihai
  November 4, 2013 at 6:56 pm (11 years ago)

  Am vazut si eu o faza asemanatoare in metrou in care un parinte incuraja copilul (3-4ani) sa foloseasca un telefon smart. Apoi parintii se plang ca acesti copii nu cunosc o copilarie in natura, chiar daca natura reprezinta betoane este tot aer liber. Dezvoltarea este alta facand miscare, se pare insa ca inca exista lume lenesa(parintii)

  Reply
 4. C.L.M.
  November 5, 2013 at 10:57 am (11 years ago)

  frumoase amintiri, si eu am avut parte de o copilarie asemanatoare cu a ta:D :) pacat de copilasii de acum… zi faina. :)

  Reply

Lasa un comentariu