Ganduri de seara (1)

Postat la 20:51 | Scris de Daniela

In primul rand ploua.

Si stau si ma gandesc cum unii copii care s-au nascult in alta tara, dar vorbesc si romaneste pentru ca parintii lor sunt romani mutati in Germania, pretuiesc lucrurile romanesti mai mult decat o facem noi. Nu pot spune ca sunt mai patrioti decat noi, dar atata timp cat ar da orice sa manance eugenia, pufuleti si sa vada niste lucruri de care noi ne-am plictisit la maxim si le vedem ca pe niste locuri uitate de lume.
Savurez niste patratele de Milka Sahne Creme si as da orice ca sa mai am niste bunatati din Germania. Noua (cel putin familiei) ne place la nebunie dulciurile, cafeaua si multe alte chestii din Germania. Pentru ca sunt pur si simplu bune si la noi poate ca se gasesc unele dar sunt mult prea scumpe sau pentru ca nu se gasesc desi brandu respectiv livreaza si la noi.

Exemplu: O vecina care merge in Germania la nepotei, tot timpul cand se intoarce ne aduce mici atentii. Ultima oara am primit niste plicuri pentru paste, plicuri de la MAGY care se gasesc si la noi dar nu cele pentru lasagna de exemplu.
Am vazut la Lidl lasagna gata preparata, doar sa o bagi in cuptor si sa o scoti buna de mancat dupa jumatate de ora.

Desi la noi in oras sunt cel putin 3 magazine pe care le stiu eu cu produse din Germania, totusi nu au chiar de toate. Adevarat sunt mai ieftine ca intr-un magazin mixt, dar totusi.

Voua ce lucruri va plac din alte tari?
Stiu eu… un parfum, o haina, ceva ce la noi gasim sau nu gasim asa usor.

Share Button

2 Comentarii la Ganduri de seara (1)

 1. Domnul Costel
  November 10, 2013 at 11:22 pm (11 years ago)

  Ei nu au aceeasi sictireala ca noi pentru ca, de obicei, au cele necesare traiului. Cu munca desigur, dar dupa ce muncesc le au pe toate. La noi nu e chiar asa. Iar problemele se ingramedesc pe meleagurile mioritice, de parca asta s-ar cultiva.

  Imi place sa mananc ciocolata de pe alte meleaguri :)

  Reply
 2. Bogzilla
  November 11, 2013 at 3:41 pm (11 years ago)

  nu stiu daca pretuiesc intr-adevar ceva ce nu prea au de unde sa cunoasca…

  Reply

Lasa un comentariu