Atunci cand ai copil…

Postat la 18:43 | Scris de Daniela

Si il lasi afara, incearca sa fi cu ochii pe el chiar daca ai treaba. Din ora in ora cred ca 10 secunde iti poti arunca ochii pe geam sa vezi ce mai face.

Invata-l sa nu te strige din 5 in 5 minute doar pentru ca ii e sete sau pentru ca vrea 1 leu. Incearca sa te gandesti cum te vei simti atunci cand poate nu ai sa ii dai acel 1 leu si trebuie sa ii spui pe geam si te vor auzi ceilalti copii sau chiar vecinii.

Spune-i ca nu e frumos sa parasca alti copii pentru o frustrare personala si ca ei trebuie sa se inteleaga bine si sa se joace toti imrepuna.

Nu uita ca tot ce vorbesti tu in casa, el/ea aude si poate povesti afara si la altii si inevitabil problema ta personala devine cunoscuta.

Invata-l sa nu faca mizerie pentru ca si el se joaca in locul respectiv si pentru ca tu, parintele lui, poate nu ai timp sa vii si sa cureti dupa el.


Deocamdata nu sunt parinte, dar cand voi avea copil cu siguranta ii voi explica anumite aspecte despre comportament pe care unii parinti nu le-au explicat copiilor.
Am fost si eu partasa in gasca din fata blocului am ceva ani si totul era parca mai frumos. Cand ii urmaresc pe cei mici de acum, parca nu prea mai exista respect intre ei.

tumblr_n2ybn3kPGs1s1tjo8o7_500

Share Button

9 Comentarii la Atunci cand ai copil…

 1. Bianca
  May 25, 2015 at 4:14 pm (9 years ago)

  Nu prea mai exista respect si asta pentru ca parintii nu mai au suficient timp sa se ocupe de copil si sa isi petreaca timpul cu el.

  Reply
 2. Ornament
  May 27, 2015 at 10:47 am (9 years ago)

  Totul tine de educatia pe care parintii o dau copilului. Cand eram noi mici ne jucam afara si relationam mult mai bine. Multi copii, din ce vad eu, afiseaza un comportament antisocial in grupuri. Fie se izoleaza, fie incearca sa domine.

  Reply
 3. istratin
  May 28, 2015 at 3:07 pm (9 years ago)

  In momentul in care devii parinte totul se schimba. Trebuie sa inveti un alt mod de a te comporta, deoarece copilul tau te va imita in tot ce faci si ce vede la tine va face si el.

  Reply
 4. Contabilitate PFA
  May 30, 2015 at 2:14 pm (9 years ago)

  In lipsa unui sistem social pus la punct, cu respect si sustinere pentru parinti este greu sa faci fata provocarii cresterii si educatiei unui copil. Daca mai pui si lipsa culturii, a dezinteresului celor care vor sau au un copil in crestere, iese un haos greu de descris. Cam ce este acum in Romania.

  Reply
 5. Gorby
  June 1, 2015 at 9:16 pm (9 years ago)

  Eu, sincer, nu mai vad prea multi copii singuri pe afara.

  Reply
 6. Catalina
  June 1, 2015 at 9:52 pm (9 years ago)

  Eu zic ca difera de la caz la caz. E putin greu sa spui ca nu mai exista respect intre copii. Am si eu o nepotica si am vizitat-o de curand. Am fost surprinsa sa o vad comunicand cu o prietena de a ei si ambele pareau sa aiba un vocabular mai bun decat il au multe persoane de 30 de ani. Adica la 7-9 ani, copii par sa aiba o dictie mai buna, parca nu prea folosesc cuvintele intr-un fel asa moldovenesc cum le folosesc adultii(fiind din Bacau).

  Reply
 7. Parfumuri
  June 9, 2015 at 2:53 pm (9 years ago)

  Din cate am vazut si eu acum, copii nu prea mai au copilarie. Majoritatea stau la calculator si pe tablete, sau cel putin pe un iphone, pe care il ia si la scoala. Gresit! Ar trebui sa petreaca mai mult timp cu ceilalti copii, sa socializeze, sa se joaca cum o faceam si noi candva…

  Reply
 8. Lucian
  September 17, 2015 at 3:44 pm (9 years ago)

  Respectul si naivitatea s-au pierdut de mult din nefericire

  Reply

Lasa un comentariu