Angajatori mari, salarii mici

Postat la 12:26 | Scris de Daniela

Lugoj, un oras relativ mediu, cu oameni faini si aer curat, are peste 44.000 locuitori, iar majoritatea dintre acestia au un loc de munca. La noi in oras, inca dinainte de anul 2000 au inceput sa navaleasca destul de multe firme importante. Ba de textile, ba de automotive, ba de electronice, etc. Printre ele se numara: Autoliv, Hella, Honeywell, Schieffer, Mondial, Rieker, etc.

Pana aici totul misto, lumea are loc de munca. Deci si prin urmare, putem trage concluzia ca doar cei lenesi nu vor sa munceasca.
La un moment dat, cred ca anul trecut, era pe Yahoo o stire cum ca orasul nostru este cel mai bun oras pozitionat economic. Majoritatea tinerilor pleaca la facultate in Timisoara si putini se mai intorc. In principiu nu prea ai avea ce face aici ca si distractie, dar ca si locuri de munca, ar fi o gramada.

Ma gandesc si eu serios sa ma indrept spre Timisoara din mai multe motive. Imi place la nebunie orasul, e plin de viata, oameni faini peste tot, fata de alte orase vizitate.

Revenind acum la titlu, chiar daca am spus mai sus ca orasul este bine pozitionat economic si ca sunt Nspe mii de firme, salariile lasa de dorit.
Va pot da un exemplu: firma X (nu are rost sa dau nume) avea salariul la un moment dat de 1.200 RON, pe cand firma Y, dadea un salariu de 1.050 RON, minimum pe economie. Problema e veche si trista in acelasi timp.
Ma rog, intre timp s-au remediat lucrurile, au ajuns in linie dreapta aproximativ toate firmele, insa motivarea angajatului incepe de la bani, prime, etc.

Share Button

4 Comentarii la Angajatori mari, salarii mici

 1. NICU
  October 7, 2015 at 5:34 pm (9 years ago)

  Problema salariilor este in toata tara, in special in Bucuresti

  Reply
 2. BD
  October 10, 2015 at 1:16 am (9 years ago)

  In Bucuresti sunt si salarii de 800 de lei asa ca…

  Reply
 3. Marius
  October 18, 2015 at 11:43 am (9 years ago)

  Salut,

  Firmele mari ( ma refer la cele straine in primul rand ) vin in Romania pentru ca aici beneficiaza de:
  – profesionisti care fac treaba buna pe bani putini.

  Este f greu pentru un angajator ( si eu am 3 angajati ) sa ofere salarii mari, pe carte de munca, si probabil stiti de ce: din cauza taxelor si impozitelor care sunt enorm de mari.

  Ca exemplu: dupa 3 angajati cu salariu de 1300 RON fiecare, statul imi cere in jur de 4000 ron ca taxe..

  Reply
 4. Marian
  October 26, 2015 at 4:48 pm (8 years ago)

  Firmele mari mai intotdeauna ofera cele mai mici salarii. In special supermarketurile. Si la mine in oras iti gasesti de mucna in supermarket, doar daca nu vrei sa muncesti nu te duci. Dar aceste salarii sunt foarte mici, adica 6-7-8 milioane.

  Reply

Lasa un comentariu