Una cu oamenii

Postat la 13:01 | Scris de Daniela

La noi in oras, cel putin o data pe luna se organizeaza o initiativa faina “Lugojul Pedaleaza”, ceva in genul “Verde pentru biciclete” de prin alte orase sau “Masa Critica”.
Se aduna lumea in centrul orasului cu bicicletele, isi iau copii dupa ei si pe cine mai vor ei. Politia rutiera si locala coordoneaza traficul din punctul de plecare pana in punctul de sosire.

Am participat si eu la o astfel de initiativa tocmai de ziua mea, in 6 Iulie, cand toata chestia asta s-a organizat la o firma din afara orasului care a implinit 50 de ani sau ceva in genu, de cand se afla in oras. Ceea ce nu mi-a placut a fost inghesuiala care se formeaza la plecare. Un sfert din drum am mers pe langa bicicleta pentru ca pur si simplu nu aveai cum sa mergi pe ea, atata timp cat cei din fata stateau inghesuiti si coloana de biciclisti nu mergea cu mai mult de 10 km/h.

Ok. Totul binisor pana aici. Se ajunge la firma respectiva, oamenii de acolo draguti au adus un magician pentru cei mici, iar cine a dorit, a putut intra in firma sa viziteze. Am zis ca ma duc si eu in firma sa vad care e smecheria pe acolo. La intrare, coordonatorul a spus ca vor intra grupuri de cate 40 de persoane. Primul grup a intrat organizat, cel de-al doilea…. nu se mai stie cate persoane au fost. Lumea s-a inghesuit, se stia ca se primeste cate ceva. La iesire, evident s-au dat niste plase cu un carnetel si un pix si o umbrela. Oamenii, prosti de fel, evident ca se impingeau ca la balamuc. Doar era pe gratis!

Image by Rog Walker

Share Button

9 Comentarii la Una cu oamenii

 1. Clara
  July 23, 2014 at 5:06 pm (9 years ago)

  Pai se impinge omul..nu conteaza ce primeste atata timp cat este moca. :))

  Reply
 2. Piese Auto Volkswagen
  July 25, 2014 at 3:03 pm (9 years ago)

  Este o mentalitate tipic romaneasca. Suntem natiunea care este obisnuita sa stea la coada, avem mentalitatea si suntem crescuti cu acest tip de activitatea. Statul la coada este aproape in gena romanului, mai ales a celor crescuti inainte de 89.

  Reply
  • Conta PFA
   August 5, 2014 at 2:31 pm (9 years ago)

   Noi “astia crecuti inainte de 89” nu suntem obisnuiti sa stam la coada, am fost obligati de sistem sa stam la coada, altfel nu mancam. @Piese Auto, din putul gandirii tale se pare ca nu ai trait acele vremuri si nu le intelegi. Da, am stat la coada si nu ne este rusine, asta ne-a intarit suficient de mult ca sa iesim in strada, in primele randuri sa fim impuscati. Pentru ca voi astia de acum sa va puteti exprima liber pe un blog. Unii chiar nu meritati.

   Reply
 3. ANDREI
  July 27, 2014 at 12:23 am (9 years ago)

  Haha, asa e si la mine in oras. Este un magazin care face reduceri mereu. Se imping oamenii ca oile..

  Reply
 4. Daniel
  July 27, 2014 at 12:24 am (9 years ago)

  Da.. ce sa le faci. pentru o mica reducere se bat.

  Reply
  • Daniela
   July 27, 2014 at 2:21 pm (9 years ago)

   Care reducere? Am zis ceva de asta? Se vede ca n-ai citit deloc ce-am scris. :)

   Reply
 5. Alexandra
  July 28, 2014 at 12:39 pm (9 years ago)

  Si-a bagat magicianul coada, d’aia nu se mai stia cati oameni au intrat in al doilea grup :))

  Reply
 6. Jhon
  July 28, 2014 at 1:58 pm (9 years ago)

  Statul la coada si inghesuiala este tipic romanesc..nu conteaza ca sta doar pt. un pix si o agenda.

  Reply
 7. Adri
  July 28, 2014 at 8:53 pm (9 years ago)

  :))

  Reply

Lasa un comentariu