Vremurile de mult apuse

Postat la 12:01 | Scris de Daniela

Mai ţineţi minte programul mIRC? Eu încă îl mai folosesc chiar dacă s-a chelit bine de tot, cel puţin pe reţeaua unde stau eu.

Două din motivele pentru care mIRC-ul nu mai e ce a fost sunt:
1. Nu mai este permisă utilizarea free a programului de ceva timp. Eu îl păcălesc în continuare şi pot intra oricând. Mă rog, la mIRC-ul normal exista anumite probleme, dar nu şi la scripturi.
2. Majoritatea userilor care se conectau, pe vremea aceea, erau destul de mititei. Acum că anii au trecut, unii din ei sunt la facultate, alţii au plecat din ţară, sau pur şi simplu nu le mai trezeşte interestul acest program.

Prima dată când am intrat pe mIRC, a fost acum mai bine de 5 ani, după cum am spus. Atunci când internetul începea să înflorească şi să ajungă în casa fiecărui copil. Ţin minte că mă băgase o prietenă, mi-a explicat cât de cât cum stă treaba pe acolo, eu neştiind nimic. La început a fost nasol mIRCcă intra multă lume pe mine şi nu ştiam ce se întâmplă. Toată lumea saluta şi evident, întreba de asl pls (age, sex, location). Pe vremea aceea nu am înţeles exact ce vor, ce înseamnă prescurtările astea. Într-un final mă prinsesem şi am început să aberez. Mă dădeam cu 10 ani mai mare, le dădeam YM, bla bla.
Venise într-un final şi vremea creeri unui canal şi al unui user. Ţin minte că mă ajutase un băiat, în momentul de faţă nu mai ştiu nimic de el, să îmi fac un user, iar apoi un canal. Primul meu user de mIRC a fost, babi. Nici nu stiu de unde a pornit, dar cred că el mi l-a pus, iar apoi mi-a dat datele de logare.
Printre primele canale de mIRC, a fost #PartyGirls. La fel, ceva aberant când stau să mă gândesc acum.

Am început să mă împrietenesc cu lumea. Totul bine şi frumos. Chiar am ajuns să mă şi văd cu o fată tocmai din Roman, Neamţ. Era perioada vacanţei de vară, eu, părinţii şi nişte prieteni de familie am colindat Moldova şi astfel am ajuns şi la ea. M-am înţeles super fain cu ea şi astfel a fost prima persoană cu care am luat contact în realitate, după îndelungi discuţii pe mIRC.
Ah şi să nu uit, ţin minte că era nebunie la început cu Trivia. Un program care lansa întrebări şi userii trebuiau să răspundă. Veneam de la şcoală şi nici nu mă schimbam de haine că deja eram în faţa calculatorului jucând trivia. Am mai încercat eu anul trecut să bag programul de trivia, să ne mai aducem aminte de vremurile frumoase şi evident, nu mai era aşa multă lume.

Încă mai ţin legătura cu mulţi dintre userii de pe acea vreme, chiar dacă în realitate nu ne-am văzut din pricina distanţei sau pur şi simplu nu a existat timp pentru aşa ceva. Ei cu servici, eu cu şcoala, etc.
Am întâlnit şi o persoană de la mine din oraş cu care, la fel, am ţinut legătura până acum 1-2 ani. Între timp s-a căsătorit, am văzut că e şi gravidă.
A fost o perdioadă foarte faină şi mi-aş mai dori să o reîntâlnesc. Am cunoscut mulţi oameni faini.

Acum mai stau pe mIRC practic degeaba. Dar aşa m-am obişnuit de atunci să am tot timpul programul deschis. Mai multă lume se găseşte pe canalele de gaming: CS, CSGO. În rest, nimic interesant.

Share Button

4 Comentarii la Vremurile de mult apuse

 1. Adelin
  March 16, 2013 at 12:15 pm (11 years ago)

  Cred că prima oară când am intrat pe mIRC a fost prin 2002. Erau vremuri frumoase. Mai schimbai un nick, mai făceai ceva caterincă… eram oricum prea copil ca să intru pentru altceva pe mIRC.

  Reply
 2. Nicoale Prava
  March 16, 2013 at 5:18 pm (11 years ago)

  Sincer nici nu mai tin minte cand am intrat prima oara pe mIRC,in mintea mea pare sa fie foarte antic,adevarul este ca am mai incercat sa intru din cand in cand dar pur si simplu nu imi mai trezeste interesul

  Reply
 3. Sorin
  March 16, 2013 at 8:10 pm (11 years ago)

  In 2000 am intrat prima oara pe Mirc, eram in primul an de facultate si mergeam la internet cafe 5000 lei vechi ora .
  Nu am mai intrat pe Mirc de peste 5 ani cred. :(

  Zilele trecute am intrat pe messenger dupa o absenta de cateva luni si pustiu si pe messenger

  Reply
 4. Yamasha
  March 18, 2013 at 8:17 pm (11 years ago)

  Si la mine sunt ani si cred ca de la net am intrat prima data…apoi am stat acasa si…imi “faceam de cap”. Apoi pentru CS am stat si…dupa… deloc.
  Trivia jucam mai mult pe huburi odc…mai rar pe mirc…

  Reply

Lasa un comentariu