Recomandari: Vacante online sau de la ghiseu?

Postat la 15:21 | Scris de Daniela

S-au umplut toate Mall-urile si toate colturile strazilor cu ghisee care iti ofera asa numitele vacante de vis. Firme peste firme cu promotii peste promotii am vazut peste tot in vara asta, dar cu preturi destul de piperate si nu difera prea mult de la o agentie la alta.

Am ramas surprinsa cand am dat un search in Google si am vazut cate site-uri au aparut in domeniu, dar nu stiu daca toate sunt licentiate pentru aceasta activitate, dar ofertele sunt bune.

Foarte multe agentii de turism promoveaza comertul online, incercand sa-i rasplateasca pe cei care cumpara online bilete de avion, sau un sejur, o vacanta, prin diverse reduceri care le acorda exclusiv clientilor de pe internet.

Mi se pare absolut normal sa-i acorzi o reducere celui care isi cumpara de pe site-ul tau o vacanta in Bulgaria de exemplu, ca tot se poarta vara asta Bulgaria din urmatoarele motive pentru care tu ca agent de turism economisesti niste bani:

 • Daca la agentie platesti chirie pentru spatiu, la site platesti doar host-ul care are un pret de nimic in comparatie cu chiria;
 • Daca la agentie trebuie sa ai minim un angajat, dupa care platesti o multime de taxe statului, site-ului nu-i trebuie, poti sa administrezi simplu comenzile de pe mail chiar si de pe telefon;
 • Nu platesti cu site-ul cheltuieli gen Facturi Electrica, Facturi caldura, salubritate, etc.

Cu siguranta daca imi voi permite vara asta sa-mi i-au un concediu, voi compara preturile pentru vacante si bilete de avion si pe urma voi achizitiona. Voi alege pretul cel mai bun care sunt sigur ca tot pe internet am sa-l gasesc.

Share Button

4 Comentarii la Recomandari: Vacante online sau de la ghiseu?

 1. Joita Lucian
  July 25, 2013 at 10:25 am (11 years ago)

  Vacantele on-line …nu prea mai sunt sigure mai ales dupa ce vezi la tv in fiecare zi cu tepe peste tepe. Cred ca cel mai bine ar fii sa cunosti agentia indiferent la modalitatea de rezervare!

  Reply
 2. John
  July 25, 2013 at 3:46 pm (11 years ago)

  Sunt foarte mulţi ţepari în online şi sunt greu de depistat. Astăzi sunt, mâine dispar!

  Reply
  • Andrei
   August 30, 2013 at 2:56 pm (11 years ago)

   Sunt de acord ca sunt multi tepari insa sunt si destule agentii de turism cu nume, cu vechime, care stiu cum sa-si respecte clientii. De ce ai cumpara o vacanta de pe un site obscur cand ai atatea alternativa?

   Reply
 3. LuciCJ
  July 26, 2013 at 11:59 pm (11 years ago)

  Tocmai pentru ca sunt multi tepari, e mai bine sa te increzi in firmele serioase, de tipul Booking.com. Daca alegi cam oricare dintre hotelurile pe care accepta ei sa le adauge pe site, nu prea ai cum sa dai gres. Acum sigur, conteaza daca iti doresti ceva in centrul istoric, sau din contra, mergi cu masina si preferi ceva periferic, dar cu o parcare generoasa. Avantajul e insa ca te poti documenta, consulta harta si opiniile celorlalti oaspeti, si mergi (aproape) la sigur. Pentru toti cei interesați de destinații de pe Booking, am realizat o serie de recomandări, din țară, Europa și SUA – pe calatorie-fotografie.net :)

  Reply

Lasa un comentariu