Diferente dintre AMOLED si LCD

Postat la 16:33 | Scris de Daniela

Nu are rost să mai înşir eu detaliile despre AMOLED şi LCD pentru că le găsiţi foarte uşor pe net. Cele mai interesante specificaţii ar fi:

LCD oferă o acurateţe mare a culorilor, are o durată de viaţă lungă şi sunt mai ieftine (asta înseamnă că şi terminalele pe care sunt instalate au, de obicei, un preţ mai bun).

AMOLED oferă un contrast ridicat, permite realizarea de dispozitive mai subţiri şi oferă un consum mai redus de energie.

Spre exemplu, HTC One – smartphone-ul pe care în curând îl voi cumpăra, are un ecran Super LCD, ceea ce înseamnă că nu exista strat de aer între ecran şi sticla exterioară de protecţie. Oferă un consum mai redus de energie şi o vizibilitatea mai bună în aer liber.

diferenta amoled si lcd

Share Button

5 Comentarii la Diferente dintre AMOLED si LCD

 1. Joita Lucian
  July 25, 2013 at 10:23 am (11 years ago)

  Daca nu citeam la tine pe blog nici nu stiam de existenta mai multor tipuri de lcd…!

  Reply
 2. Dragos
  July 25, 2013 at 1:19 pm (11 years ago)

  Tu ai tinut in mana HTC One? Noroc ca ai poseta, eu n-as tine asa ceva in buzunar. E urias. Paleta de tenis premium pentru olimpiada de tenis de masa cu telefonul. Nu te lasa pacalita sa platesti pentru niste performante pe care n-o sa le folosesti, quad-core la telefon inseamna bani aruncati. Dual-core e arhisuficient pentru orice utilizator, chiar si avansat.
  De multe ori platesti pentru ca produsul e nou, de top pe moment. In cateva luni, mai ales daca apare un telefon mai performant, preturile se injumatatesc.
  Gandeste-te de 10 ori inainte sa investesti intr-un telefon de top, e cea mai proasta investie posibila,si la mica distanta e urmata de investitia in PC-uri. Tehnica se devalorizeaza brutal de repede.

  Reply
 3. John
  July 25, 2013 at 3:44 pm (11 years ago)

  HTC One e recomandat pentru cei care folosesc telefonul în spaţiile deschise şi utilizează meniul atunci când bate soarele frontal către display! Felicitări pentru viitoarea achiziţie!

  Reply
 4. Tudor
  July 25, 2013 at 6:42 pm (11 years ago)

  Pe mine ma cam depasesc aceste subiecte. Nu zic ca faci un lucru rau ca iti iei un HTC One, dar de ce ai da atatia bani pe un telefon?

  Reply
 5. Alex Stan
  July 26, 2013 at 2:10 pm (11 years ago)

  Sunt pro SLCD

  Reply

Lasa un comentariu