Traian Băsescu nu doreşte să promulge legea educaţiei

Postat la 0:54 | Scris de Daniela

Este vorba de propunerea Ministrului Învăţământului, Ecaterina Andronescu care doreşte să introducă un bacalaureat profesional. Băsescu îşi motivează refuzul în rândurile de mai jos:

”Considerăm că introducerea bacalaureatului profesional la o dată ulterioară începerii anului şcolar, precum şi insuficienta reglementarea a acestuia, este de natură să afecteze calitatea învăţământului şi buna desfăşurare a examenului de bacalaureat pentru anul viitor. Intrarea în vigoare, la o lună după începerea anului şcolar, a unei legi care modifică modul de susţinere a bacalaureatului din acel an şcolar este de natură să genereze instabilitate și impredictibilitate. Apreciem că elevii au nevoie de o înţelegere amănunţită şi aprofundată a opţiunilor pe care le au, cel târziu la începutul anului şcolar. Mai mult, chiar legea în discuție prevede, la punctul 3, Articolul 2 alin. (5) faptul că modul de organizare și de desfășurare, precum și conținutul programelor de examen ale bacalaureatului profesional se dau publicității înainte de începerea anului școlar”

Eu am prins primul an cu camere web la bacalaureat. A fost o nebunie totală în rânul elevilor şi profesorilor. De ce să schimb sistemul educaţional în fiecare an?
Acum un an, au fost doar camere web, anul acesta au mai ataşat pe lângă camere şi microfoane. La anul ce mai fac?

Bacalaureatul profesional e o idee bună şi nu prea, pentru că: cum am fost eu la profil servicii (economic), materiile la bac au fost: scris – limba şi literatura română, matematică şi o materie la alegere dintre: geografie, istorie, psihologie şi economie. Evident mi-am ales geografie, pentru că materia asta am dat-o şi la capacitate şi mi se pare mult mai rezonabilă decât celelalte.
Practic acesta se poate numi un bacalaureat profesional ţinând cont că am avut de ales şi o materie de la specialitatea mea.

Share Button

5 Comentarii la Traian Băsescu nu doreşte să promulge legea educaţiei

 1. Taraboste
  October 10, 2012 at 7:17 am (12 years ago)

  Eu sunt convins ca interesul real al USL privind BAC-ul profesional este de a revitaliza piata invatamantului universitar particular. Daca trece legea, vara viitoare se va da si acceptul ca universitatile particulare sa inscrie si absolventii cu BAC profesional. Universitatile particulare sunt pe un trend puternic descendent de prin 2008-2009 si nu mai pot rezista mult in ritmul actualei promovabilitati la BAC …
  http://taraboste.blogspot.com/2012/09/bac-ul-profesional-sau-bac-ul-pentru.html

  Reply
 2. bucuros
  October 10, 2012 at 6:32 pm (12 years ago)

  o chestie ar fi sa ramana o lege bagata in vigoare cel putin 8 ani. macar sa stii ce urmeaza sau ce nu ca astia-s pampalai rau de tot

  Reply
 3. cazare sibiu
  October 10, 2012 at 6:58 pm (12 years ago)

  parerea mea este ca invatamantul isi facea treaba destul de bine inainte de 89. fara sa se schimbe cate ceva in fiecare an. profesorii erau cu adevarat pregatiti si in plus erau si buni pedagogi. nu inteleg unde vor sa ajunga cu aceste schimbari permanente!

  Reply
 4. Nevi
  October 10, 2012 at 7:02 pm (12 years ago)

  Taraboste este irelevant daca se revitalizeaza sau nu sistemul universitar privat, diploma de la spiru este la fel de hartie igienica ca cea de la universitate.

  Este important sa stii cum functioneaza si ce se intampla in domeniul pe care ti l-ai ales. Poti face facultatea si la 40 de ani si pana atunci sa traiesti mai mult decat foarte bine. Cunostintele sunt mult mai importande decat orice diploma.

  Reply
 5. Dana
  October 11, 2012 at 2:02 pm (12 years ago)

  Din pacate aduc mereu modificari, insa nimeni nu se gandeste ce ar fi mai bun pentru elevi. Fiecare doreste sa scoata cat mai multi bani din tot, impreuna cu facultatile particulare. Daca rata de promovabilitate va fi si la anul la fel de mic, iarasi vor fi putini la facultati. Aici asta conteaza si nu altceva.

  Reply

Lasa un comentariu