ROTLD clarifică…

Postat la 19:57 | Scris de Daniela

Comunicat

În noaptea de 27/28 noiembrie 2012 a avut loc un atac asupra server-ului de Administrare Domenii ro. Au fost modificate nameserver-ele la câteva domenii larg utilizate cum sunt google.ro, yahoo.ro, redirectându-le către o altă pagină de web. În interval de câteva ore a fost restabilită funcționarea domeniilor afectate.

În vederea analizării cauzelor incidentului a fost stabilită o comisie la nivelul institutului și au fost luate o serie de măsuri imediate, menite să diminueze posibilitatea unor incidente nedorite de acest gen.

În perioada imediat următoare rezultatele Comisiei de analiză vor fi făcute publice. Serverele DNS nu au fost afectate iar pe serverele RoTLD nu sunt stocate date despre tranzacțiile financiare.

Publicat în data: 2012-12-03

S-a aşteptat mult un răspuns de la ei şi sincer mă aşteptam să fie ceva mai “protejaţi”.

Share Button

3 Comentarii la ROTLD clarifică…

 1. Dragos
  December 4, 2012 at 12:14 pm (11 years ago)

  Mie personal nu imi mai mergea nici o parola la niciunul din domeniile .ro pe care le am. A trebuit sa le recuperez. Problema e de la ROTLD, care permite sa ceri parola noua la un domeniu doar daca stii numele domeniului. Deci oricine poate cere generarea unei parole aleatorii a unui domeniu .ro. Doar ca sa faca rau.
  Le-am scris si lor mail, sa-si rezolve problema. Ca doar iau salariul de la stat, deci le platesc si eu salariul din impozite. Asa ca sa faca bine sa nu-mi dea de munca.
  Later Edit: Raspuns de la ROTLD:

  “Buna ziua,
  ROTLD a schimbat toate parolele domeniilor .ro din motive de siguranta, nu o terta parte.
  Intradevar, oricine poate solicita parola, dar aceasta va fi trimisa numai in contul de e-mail al detinatorului domeniului, FARA A FI RESETATA.”

  Reply
 2. Andrei
  December 4, 2012 at 5:08 pm (11 years ago)

  Nu ne-a picat deloc bine aceasta intamplare..oare cine o fi stat in spatele acestei faze si de ce?!

  Reply
 3. Nicorici Alin
  December 4, 2012 at 5:11 pm (11 years ago)

  Nu ma asteptam niciodata la asemenea probleme, la servere dedicate mai inteleg dar la un asemenea server protejat… niciodata.

  Reply

Lasa un comentariu