Religia – Arta de a manipula

Postat la 17:21 | Scris de Daniela

Baza oricarei religii este biblia. Aceasta carte de povesti in diferitele ei forme are marele merit ca a reusit sa convinga miliarde de oameni ca intradevar exista o entitate invizibila care controleaza fiecare secunda a vietii fiecaruia. Si ca povestea sa continue, acest om invizibil impune reguli.

Le vrea si respectate, daca nu, ajungi in iad, unde vei fi torturat , trecut prin smoala si foc, vei suferi, vei tipa, vei plange… toate acestea la infinit. Dar, totusi, acea entitate te iubeste. Va mai doriti sa fiti iubiti dumnezeieste? In iubirea umana greselile se iarta, in iubirea dumnezeiasca daca gresesti….

Cu cat oamenii sunt mai educati, cu cat inteleg mai mult lucrurile, isi dau seama ca sunt manipulati si mintiti la fiecare pas. Adevarul ca sa-l gasiti, trebuie sa-l cautati, aproape niciodata nu este pus pe tava in fata voastra.

Religia este o suma de manipulari, false promisuni si pretentii exagerate.

Si pentru a se desfasura, religia are nevoie de bani…. multi bani. In orice stat, religia consuma o multime de bani, pentru care nu plateste taxe… si mereu are nevoie de un pic mai mult. De ce? Pentru ca, oamenii trebuie sa fie tinuti in lesa, si din aceasta cauza, biserica are nevoie de resurse.

De-a lungul timpului, nu Dumnezeu ocupa primul loc la capitolul cea mai venerata entitate, ci Soarele.

Daca e cineva doritor sa-si clarifice pentru el insusi cum sta treaba cu religia, se poate documenta din religiile antice si va gasi dovezi foarte clare ca religiile actuale sunt doar o parodie a veneratiei catre Soare.

In antichitate, oamenii venerau Soarele – aducator de lumina, hrana, caldura. Aceasta adoratie a fost doar transferata catre Dumnezeu si Isus Christos.

Crestinismul, impreuna cu toate celelalte sisteme teologice, reprezinta cele mai mari escrocherii ale omenirii.

A ajutat la supunerea oarba a oamenilor in fata autoritatilor, a redus responsabilitatea umana la faptul ca Dumnezeu controleaza totul – justificand crime prin vointa divina, si cel mai important, i-a pus la putere pe cei ce stiu adevarul, ei folosind miturile pentru a manipula si controla societatea. Mitul religios e cea mai puternica unealta creata de om, servind ca poligon psihologic unde alte mituri pot inflori.

Biblia nu se concentreaza neaparat pe relatia povestilor cu realitatea, ci pe functionalitatea lor. Povestile din biblie nu au efect daca nu sunt crezute, de aceea rareori reprezentantii bisericii intra in disputa cu cei ce contesta “povestile sacre”. De cele mai multe ori ii denunta ca blasfemiatori sau ii ignora.

Chiar crede cineva ca lumea (universul) exista doar de 12.000 ani(conform bibliei)?

Am scris aceste randuri pentru a trage inca o data semnalul ca religia actuala nu se bazeaza pe adevar, ci mai degraba e un instrument, politic, statal, folosit sa tina in lesa societatea.

scris de Dragoş

Share Button

6 Comentarii la Religia – Arta de a manipula

 1. Bucur
  April 6, 2012 at 9:07 pm (12 years ago)

  nu dau doi bani pe o religie daca inima ta nu este a lui Dumnezeu,asadar nu conteaza religia ci inima ta in esenta.Degeaba te numesti crestin daca esti doar cu numele si faptele tale arata ca esti un talhar spiritual.

  Reply
 2. Antihton
  April 7, 2012 at 6:46 pm (12 years ago)

  Greseala provine, fie ca vorbim despre argumentatia atee sau religioasa, din faptul ca rationalizam divinul sucombandu`ne discursul intr`un antropomorfism perimat. Dincolo de doctrina trebuie justificata ideea posibilitatii existentei monoteismului in paradigma succesului de care se bucura stiintele pozitiviste in dauna recursului la o istorie epuizata, apocrifa si valorizata arbitrar. Asa ca personal as aprecia daca ai discuta problema si din perspectiva reconcilierii, daca ea e posibila, stiintei cu religia.

  Reply
 3. Yamasha
  April 11, 2012 at 7:30 am (12 years ago)

  Mare dreptate! Religia a fost si va fi o lege nescrisa in care are incredere populatia! si la noi cam 95% are incredere in biserica, nu-i asa ca-i frumos?! hai cu catedrala de n milioane de $..

  Reply
 4. Samira
  April 15, 2012 at 4:05 am (12 years ago)

  Darwinismul este atunci mai usor de crezut ca doctrina crestina?
  Iar daca bisericile nu sunt ok(cine zice ca sunt), du-te la sursa la Bibilie sa vezi daca acolo e “ok”.
  Pana la urma de suntem noi asa siguri ca pamantul a fost creat sau nu acum un miliard de ani sau acum 12.ooo de ani ?
  Oamenii de stiinta cand vine vorba de prezumtii de genul asta emit teorii, doar teorii nimic verificat :)

  Reply
 5. Tutoriale by Istvan
  April 17, 2012 at 11:51 am (12 years ago)

  Faptul ca majoritatea bisericilor au facut un business din religie aproape de la inceputuri, nu insamna neaparat ca tot ce tine de ideologia crestina, e o prostie.
  De exemplu, eu sunt protestant, si chiar nu de mult am aflat ca la ortodocsi se dau multi bani la biserica la nunti si la botezuri. La noi de exemplu nu se da nimic la astfel de evenimente, deci trebuie evidentiat ca nu se pot lua toate bisericile in acelasi categorie. Nu de ca nu as fi de acord ca in fiecare biserica exista coruptie etc..

  Oricum, eu sunt de parere ca cea mai buna idee a zis, imparatul Marcus Aurelius, care pe langa mai era si filosof, si zicea asa:

  “Traieste o viata buna.
  Daca exista zei si sunt drepti atunci nu o sa le pese cat de devotat ai fost, ci te vor primi pe baza virtutilor dupa care ai trait.
  Daca exista zei si sunt nedrepti, atunci nu ar trebui sa-ti doresti a-i venera.
  Daca nu exista zei, atunci tu nu vei mai fii, dar ai fi trait o viata nobila ce va continua sa dainuiasca prin amintirile celor dragi.”
  ~ Marcus Aurelius

  Reply
 6. Pricop George Cătălin
  April 24, 2013 at 12:21 pm (11 years ago)

  Istvan, cu toti stim ca prostia doare, cu toti stim ca suntem corupti de la cel mai mic la cel mai mare.

  Poate la voi la protestanti nu se dau bani dar sunteti de 10 ori mai pacatosi decat un ortodox.

  La voi la biserica -bârfa- stă la loc de cinste inaintea Domnului vostru.

  Sunteti penali cand va legati de alta biserica, de ce nu va vedeti de a voastra.

  Biserica Ortodocsa e corupta din cap pana in picioare si desigur la fel e cu toate o stim cu toti dar nu trebuie sa-ti ridici biserica ta in slavi ca nu e mai presus decat altele.

  Reply

Lasa un comentariu