Apropo de biserici si putin de religie

Postat la 23:38 | Scris de Daniela

Să începem uşor cu religia
Care e faza şi de ce vrei să-ţi schimbi religia la o anumită vârstă? Nu am înţeles niciodată afirmaţia “mă pocăiesc”, care de fapt înseamnă că te speli de păcate într-un fel şi nu să treci la altă religie, baptistă sau penticostală. Te-ai născut ortodox? Înseamnă că aşa a vrut Dumnezeu să se întâmple. De ce trebuie să schimbi tu ceva ce ţi-a fost lăsat?
O mare prostie inexplicabilă este că, deşi nu am citit biblia (ruşine mie), este diferintă de la o religie la alta, deşi exista un singur Dumnezeu.

Deja sunt atâta şmecherii cu religia încât nu mai înţeles în cine să cred, din moment ce sunt 3 părţi: Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt (Sfânta Treime). Ziceţi voi acum, în care credeţi?
Dacă e să ne luam după religia lui Isus, wikipedia ne zice că este evreu. Deci şi prin urmare, hai să o luăm cât se poate de logic şi să ne schimbam religia după el. De ce să fim ortodoxi sau pocăiţi?
Şi ca să trec de la una la alta, există un singur Dumnezeu pentru toţi ca să fie cât se poate de clar.
Sunt extrem de multe de discutat pe baza religiei, extrem… dar nu cred că voi găşi aici răspunsurile.

Cum stăm cu bisericile?
Văd o ştire cum că Guvernul Ponta a alocat 26 milioane de euro pentru restaurarea bisericilor.
Am fost acum câţiva ani să colind mănăstirile din Moldova că toată lumea se jeleaa că acolo găseşti linişte şi nu ştiu ce. Mă rog, noi am fost în vizită. Am ajuns pe la Târgu Neamţ şi ne-am cazat la o pensiune. Eu am dat o fugă până la Roman să mă întâlnesc cu o prietenă şi pe drum am tot văzut indicatoare către mănăstiri.

Vreau să ajung la faptul că în Moldova, această ţară sfântă unde sunt inundaţii an de an că moldovenii taie pădurile la greu, au început să facă o afacere cu aceste mănăstiri.
Ok, am înţeles 4-5-6 hai 7 cele mai importante, dar restul? Prieteni, serios, lumea trăieşte prea bine în zona aia. Fiecare samariteam care trece pe lângă o icoană, lasă ban în cutia milei şi astfel mie-mi pică moaca când călugărul iasă din mănăstire cu X6e-le. Pai aşa facem noi religie oameni buni? Pe bani?

PS: a nu se înţelege că nu sunt credincioasă, doar că nu ştiu în cine să mai cred. :sadface:

Share Button

3 Comentarii la Apropo de biserici si putin de religie

 1. Yamasha
  November 19, 2012 at 8:00 am (12 years ago)

  Se manipuleaza din ce in ce mai mult oamenii cu biserica…
  Eu zic ca sunt mai rau decat politicienii!

  Reply
 2. Silviu
  November 19, 2012 at 3:15 pm (12 years ago)

  Citeşte puţin aici (am citit alt articol de nenea Pleşu acum ceva timp, care era mai bun, dar nu-l mai găsesc):

  http://dilemaveche.ro/sectiune/situa-iunea/articol/educatia-religioasa

  Eu sunt agnostic (nota bene, nu ateu), dar Pleşu are dreptate. Şi tu, tind să cred (fără a încerca să te insult) că faci parte din categoria celor care nu au studiat religia cum trebuie. Nici eu nu am avut această şansă în şcoală, dar am citit apoi o grămadă de chestii (de la cărţi religioase, cum ar fi Biblia sau Upanişadele, la cărţi scrise de filosofi pe teme de acest gen). Îţi recomand şi ţie acelaşi lucru, fiindcă fără un spirit “educat”, consider că suntem morţi în interior.

  Reply
 3. Daniela
  November 20, 2012 at 1:01 am (12 years ago)

  @Silviu asa e. Nu am studiat-o, de acceea si dilemele mele. :-)

  Reply

Lasa un comentariu