Protejarea Identităţii

Postat la 12:00 | Scris de Daniela

Deseori auzim la ştiri cum hackerul X-ulescu a spart o bancă, le-a bruiat reţelele celor de la nasa, a furat bani din conturi, etc.

Pasul #1 – înregistrarea pe site-uri

Este foarte important, când te înregistrezi pe un site, să nu divulgi toate datele personale (cnp, adresa, nume familie, etc) din prima, doar dacă şti din surse sigure că site-ul este serios.

Pasul #2 – mailuri/sms-uri

Ai primit un mail care te îndrumă să le trimiţi datele personale pentru confirmarea premiului? Da ştiu, pare frumos să câştigi fără să faci nimic. Doar că multă lume pune botul la asemenea ţepe. Nu faceţi greseala asta niciodata de a da fuga la bancă să depuneţi bani în conturi fantomă.

Avantaje
1.accesul la datele personale de pe orice pc, tableta, smartphone cu conexiune net (în cazul în care date dvs sunt stocate pe internet)

Dezavantaje
1.fiind un spaţiu de stocare virtual, oricine poate avea acces la el, chiar dacă este parolat
2.poți avea acces la datele tale, numai dacă ai conexiune la internet, ceea ce nu-ți permite și lucrul offline

Share Button

3 Comentarii la Protejarea Identităţii

 1. Danyzus
  June 27, 2011 at 11:58 pm (13 years ago)

  Datele personale nu trebuie tinute pe internet si nici pe calculatorul propriu. Orice se poate fura. Cel mai convenabil este un stick (sau hard-disk portabil) parolat si criptat :-)

  Reply
 2. Daniela
  June 28, 2011 at 11:55 am (13 years ago)

  @Danyzus De obicei se intampla sa ai nevoie de acele date cand e ceva urgent si atunci faci tot posibilul sa dai de ele. Si atunci mergi pe site-ul firmei sa vezi ce si cum, dupa caz.

  Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Protejarea Identităţii

Lasa un comentariu