Dependenţa strică valenţa

Postat la 0:54 | Scris de Daniela

Când mai apuc să mă uit la tv sau văd inevitabil un jurnal de ştiri şi campaniile derulate de postul respectiv de televiziune mă minunez. Şi nu în sensul bun, ci în cel rău.
Cei mai mulţi dintre voi ştiţi că pe vremea lui Ceauşescu nu existau boschetari pe stradă şi seară te puteai plimba liniştit nu cu frică să nu cumva să-ţi dea cineva cu parul în cap. În ziua de azi cam aşa gândeşte lumea şi cam are dreptate.

Vreau să zic două, trei chestii despre dependenţii de droguri.
Majoritatea dintre ei zic că le consumă (sincer nu ştiu dacă ştiu şi ei de ce, dar un răspuns concret nu există) din plictiseală. Deci stai puţin, ai ajuns pe stradă de om bun ce ai fost? Fie că erai sărac, fie orfan, fie boschetar, un loc se găsea şi pentru tine. Sunt doar nişte pretexte banii şi alte motive. Dacă ar fi strânşi toţi cei de pe stradă, s-ar strânge atâţia de mulţi oameni încât ar putea pune mâna la construirea autostrăzilor şi alte cele în ţara asta. Sau oameni de la salubritate, simplu.
Oricum întâi de toate sunt foarte răi în sensul că strică oraşele. Şi ca aspect şi ca tot. Prin furt, spart şi mai ales mizerie.
Cerşetorii şi ei se pot include doar intr-o categorie. Au nevoie de bani, ba pentru băutură, ba pentru droguri sau alte rahaturi. Foarte rar am dat unui cerşetor. Cred ca au trecut ceva ani buni, dar nu am de gând să mai dau vreodată. Dacă le oferi o pâine, nu au nevoie de ea şi o aruncă. Merită un şut în fund maidanezii ăştia.

Şi nu sunt fără suflet dar pur şi simplu nu îmi e milă de astfel de personaje atâta timp cât au fost conştienţi sută la sută înainte să se apuce de droguri. Ei au ales calea, ei să o urmeze, a fost alegerea lor. Le întinzi o mână, ţi-p vor lua pe toată.

Share Button

2 Comentarii la Dependenţa strică valenţa

 1. Taraboste
  November 18, 2012 at 10:46 am (11 years ago)

  Este o problema urata … Si pentru ei si pentru noi. Din pacate, odata intrat in cercul asta vicios, foarte greu mai poti iesi.

  Reply
 2. Bucur
  November 18, 2012 at 6:45 pm (11 years ago)

  rugaciunea este calea pe care trebuie sa o urmam ca acesti oameni sa scape de asa ceva

  Reply

Lasa un comentariu