Piraterie = închisoare!

Postat la 0:10 | Scris de Daniela

Ceea ce nu știu românii este faptul că acum pot fi băgați la zdup între 1 și 3 ani pentru că fură de pe net.
Preţul destul de mare al softurilor originale şi faptul că ele se găsesc foarte uşor pe internet încurajează această practică a folosirii programelor piratate.
Pirateria este o afacere profitabiă astfel că vorbim de peste 200 de milioane de dolari, prejudiciu adus statului în 2012, în urma comercializării de softuri fără licenţă. Fenomenul este însă în scădere. (sursa)

Pirateria se practică de mult timp. De ce tocmai acum s-au sesizat? Nu le mai vin banii? S-au care-i treaba că nu înţeleg. În cele mai multe cazuri, dacă nu exista piraterie, nu exista internet.
Eu personal cred că nu am mai downloadat muzică, filme cu atâta mai puţin sau alte cele, de ceva vreme. Există Youtube, toată muzica din lume. Vplay pentru filme. Etc…

Share Button

10 Comentarii la Piraterie = închisoare!

 1. Mihaela
  September 26, 2012 at 10:05 am (12 years ago)

  Trebuia sa introduca ceva restrictie, pentru a le putea opri intr-un fel, insa cum ai precizat si tu, toate pot fi evitate, daca asculti muzica pe youtube, unde pot fi gasite si filme si tot ce vrei.

  Reply
 2. piese auto
  September 26, 2012 at 10:50 am (12 years ago)

  Da, am vazut si eu pe net anuntul precum ca politia a facut cateva sute de dosare penale din cauza pirateriei. Intrebare, ei cum verifica asta ? De pe torrente in special… asta ar include ca si ei sa copie respectivul program piratat. De ce ei nu se auto-sesizeaza ? Si sa-si dea amenzi singuri?
  Daca ar creste nivelul de trai in romania, sa avem bani sa ne permitem lucruri originale, nepiratate, cu siguranta ca am opta pentru ele (cei mai multi dintre noi), exceptand hackerii.
  Deci, inainte de a incerca sa opreasca acest fenomen, mai intai sa incerce sa ne ofere o viata mai buna, nu sa fure pentru ei.

  Reply
 3. Taraboste
  September 26, 2012 at 1:45 pm (12 years ago)

  Sa vezi ce va re-inflori industria celor care trageau jocuri si filme pe CD. Acum vor veni in pas cu tehnologia siti vor da pachete pe stick, inclus in pret.

  Internautului de rand s-ar putea sa-i scada apetitul de a pirata pe cont propriu si va apela la expertii care stiu sa-si acopere urmele …

  Reply
 4. vidanjare
  September 26, 2012 at 4:24 pm (12 years ago)

  Bai, nu stiu ce sa zic dar cred ca pirateria nu va muri niciodata ci se va transforma continuu.

  Reply
 5. AndreiS
  September 26, 2012 at 5:11 pm (12 years ago)

  Să fim totuşi realişti, totul a degenerat mult prea mult ca să mai existe o cale de întoarcere rapidă. Internet = Piraterie.

  Reply
 6. Bucur
  September 26, 2012 at 9:49 pm (12 years ago)

  aha na belea pe capul nostru de acum :))

  Reply
 7. soccer picks
  September 27, 2012 at 11:24 am (12 years ago)

  Eu nu cunosc cazuri de arestare in Romania pentru piraterie deci cred ca se mai practica.

  Reply
 8. liviu berdila
  September 27, 2012 at 1:10 pm (12 years ago)

  Asta cu pirateria e ca rapirea ziaristilor, ceva de genul “uite ca avem si noi”. O sa haituiasca cativa nefericiti, o sa dea doua pedepse si, in ceva timp, totul o sa fie ca inainte.
  Nu stiu cati va mai aduceti aminte de posturile de radio pirat de la mijlocul anilor ’90. Mediapro a inventat gogorita ca s-a auzit BUG Mafia in turnul de control de la Baneasa si gata, vitejii de la MAI au capiat cu pulanele niste pustani si au ciordit doua calculatoare si statii de emisie fm si, mama mama, ce ne-am mai batut noi cu pirateria. Dupa aia, au aparut altii si pe astia nu i-a mai deranjat nimeni pana cand a aparut DC++.

  Reply
 9. Laurentiu
  September 30, 2012 at 4:13 pm (12 years ago)

  De descarcat, am mai descarcat..muzica in mare parte! Piraterie exista si in cazul imaginilor, daca stam sa ne gandim, insa nimeni nu a precizat nimic de acest amanunt.

  Reply
 10. monitoare led
  October 6, 2012 at 2:06 pm (12 years ago)

  Ne-am bucurat ca ACTA nu a fost ratificat dar ceva-ceva tot s-a schimbat…

  Reply

Lasa un comentariu