Păreri despre US Open

Postat la 18:18 | Scris de Daniela

Încă o ediție a turneului US Open a luat sfârșit, ediția a 134-a.

A fost al patrulea și ultimul mare turneu de Grand Slam pe anul acesta. A fost cu siguranță un turneu al surprizelor, un turneu unde fără îndoială mulți bookmakeri au avut surprize. Totul culminând cu faptul că cel care a câștigat competiția la masculin a fost Marin Cilic, numărul 9 în ierarhia mondială.

dieta-rafael-nadal

Probabil că dacă Rafa Nadal era pe teren, altul era deznodământul, dar din păcate, spaniolul nu a reușit să se recupereze în timp util pentru ultimul turneu de Grand Slam al anului. Să nu uităm faptul că Nadal venea să-și apere titlul la US Open, după ce l-a învins pe Novak Djokovic anul trecut într-un meci foarte spectaculos, terminat 6-2, 3-6, 6-4, 6-1. Tot ce pot să sper este că Nadal va reveni cât mai curând pe teren, pentru că, fără doar și poate, mai are multe de oferit sportului alb. Până atunci probabil că în timpul recuperării sale se delectează cu câte un joc de Texas Hold’em, deoarece, după cum probabil știți, Nadal este un fan al pokerului, fiind unul din sportivii sponsorizați și promovați de Pokerstars.

În orice caz, întorcându-ne la US Open, nu doar campionul de la proba de masculin a fost neașteptat, ci finala însăși a fost considerata o adevărată surpriză pentru această competiție. Alături de croatul Marin Cilic, de partea cealaltă a fileului s-a aflat japonezul Kei Nishikori, numărul 8 mondial. Jucători ca Djokovic sau Federer s-au oprit încă din faza semifinalelor, David Ferrer a părăsit competiția încă din turul trei, iar Stan Wawrinka și Andy Murry au plecat de la US Open în sferturile de finală.

us open arthur ashe stadium

Nici la fete nu au lipsit surprizele. Chiar dacă finala a avut două pretendente cu adevărat capabile să câștige acest turneu de Grand Slam, Serena Williams și Caroline Wozniacki, unele dintre jucătoare au dezamăgit. În primul rând, numărul 2 mondial, a noastră Simona Halep, a părăsit competiția încă din turul trei, fiind învinsă de croata Mirjana Lucic-Baroni, numărul 56 WTA.

2014 US Open Tennis

Nici Sharapova, care a înregistrat o revenire de senzație în ultimul timp, nu a mai strălucit, aceasta fiind eliminată în turul patru, e drept de către finalizat Wozniacki. Eugenie Bouchard, care este considerată una din noile vedete ale tenisului feminin, a părăsit la rândul ei competiția, fiind învinsă tot în turul patru de către rusoaica Ekaterina Makarova.

venus-williams-frustrated-us-open-shahar-peer-46d6fc3258323619_large

Așadar, ce se poate observa este că US Open-ul de anul acesta a fost unul al surprizelor, în care jucători sau jucătoare de valoare au părăsit competiția când nimeni nu se aștepta. Serena Williams a reușit să își revină și să câștige un turneu de Grand Slam, însă Rafael Nadal a fost forțat să cedeze titlul obținut anul trecut fără a juca nici măcar un meci. Felicitări Serenei și lui Cilic pentru câștigarea mult doritului trofeu, și așteptăm cu sufletul la gură noul an, pentru alte turnee de Grand Slam la fel de spectaculoase.

Share Button

Lasa un comentariu