Ne cutremuram putin

Postat la 17:10 | Scris de Daniela

M-am trezit duminică cu o droaie de mesaje despre cutremur pe Facebook. Se pare că s-a simţit la fel de “tare” chiar şi în mediul online. Dar pe bune acum, cel puţin la mine în zonă nu s-a simţit deloc, deşi am înţeles că până la Cluj s-a zguduit pământul.

Stăteam şi mă gândeam în ziua respectivă, mai ales când cei de la ştiri au adus aminte de cutremurul din anul 1977, atunci când în Bucureşti au murit foarte mulţi oameni din cauza clădirilor care s-au prăbuşit peste ei. Astăzi văd o ştire cu harta interactivă a imobilelor cu risc seismic din Bucureşti. Oamenii n-au făcut o treabă rea prin asta, dar până la urmă nu ajută cu nimic această harta pentru că majoritatea clădirilor sunt locuibile sau se află diferite instituţii ale statului sau sedii de firme. Ce pot face oamenii? Să se mute? Încotro? Ca toţi ceilalţi, speră să nu revină acelaşi cutremur din anul 1977.

În loc să se pună la bătaie un plan pentru consolidarea tuturor acestor clădiri care la prima flegmă pică, ei fac hărţi că poate, poate.

Share Button

6 Comentarii la Ne cutremuram putin

 1. Andrei
  October 7, 2013 at 10:01 pm (11 years ago)

  Toti am fost invadati si sufocati de subiectul asta: pe facebook, la tv, radio, peste tot,,, aia e! E absolut normal… Cat despre cei cu ideea hartii: pai sa-si dea cu parerea nu costa bani,ca,na consolidarea, reconstructia, reabilitarea, sunt pe bani, ei ce mmai mananca…

  Reply
 2. Bogzilla
  October 8, 2013 at 12:46 am (11 years ago)

  o sa murim cu hartile in mana :(

  Reply
 3. Yamasha
  October 8, 2013 at 3:58 pm (11 years ago)

  macar sa vina in somn…

  Reply
 4. Sorin
  October 8, 2013 at 5:37 pm (11 years ago)

  Harta ar trebui sa fie un semnal se alarma pentru autoritati, dar, ca de obicei, dupa ce va trece valva (de fapt, deja a trecut, de ce sa ne mintim singur), nu va mai stii nimeni nimic nici de harta, nici de pericolele reale la care sunt supusi cei care locuiesc acolo.

  Reply
 5. Perfu
  October 12, 2013 at 1:13 am (11 years ago)

  Problema majora : Cladirile cu bulina ar trebui consolidate pentru ca reprezinta un risc major atat pentru locuitori cat si pentru cei care trec prin zona .

  Reply
 6. Tuscan
  October 17, 2013 at 12:13 pm (11 years ago)

  Macar au avut bunul simt si au facut harta :)))

  Reply

Lasa un comentariu