Ghid util: cum să faci shopping

Postat la 20:33 | Scris de Daniela

Sau mai bine zis, cum să cumperi responsabil şi să nu te arunci la primele preţuri.
Nu merg zi de zi la shopping, dar şi când merg cheltuiesc cel puţin 1.000 lei pe haine.

Unde se face shopping bun?
Eu merg la varianta mall-urilor şi anume Iulius Mall, sau orice alt mall care este în apropierea voastră. De obicei aici ajung primele haine la modă, deci nu ai cum să le ratezi.

Magazine recomandate
O luam uşor cu Zara, Bershka, Pull & Bear, Stradivarius, C&A, New Yorker. Sper să nu fi omis vreun magazin, dar pe cele menţionate le-am puricat de multe ori şi în plus, au haine mişto şi relativ ieftine. Pentru tot buzunarul.
Nu recomand să cumpăraţi de pe internet deşi şi eu am fost tentată. De cele mai multe ori, mărimile nu se potrivesc fie că sunt L, M, S, XL, XXL, etc. Ba sunt prea mici, ba sunt prea mari. Nu le vezi în faţa ochilor doar prin intermediul unei poze care, până la urmă nu şti dacă e adevărată sau nu. Şi în plus, se plăteşte şi transportul. Deci bani în plus degeaba.
PS: La Bershka au şi muzică mişto!!!

Relaţia preţ – calitate produs
Tot timpul am fost de principiul: dau un ban mai mult pentru un lucru de calitate, decât să cumpăr ieftin iar apoi să fiu nevoită să cumpăr din nou produsul respectiv cu mai mulţi bani.
Ştiu că nu de fiecare dată se potriveşte această relaţie, dar de cele mai multe ori ea dă roade.
Cel mai plauzibil exemplu este următorul: cumperi o minge de football, arată mişto dar nu te poţi folosi prea mult de ea pentru că după două, trei lovituri pică muşamaua de pe ea. E 50 de lei, are semnul Nike, WOW!
Am dat acest exemplu pentru că am avut o grămadă de mingi şi la fiecare mi-am luat ţeapă. Am fost mică, nu ştiam prea multe. Dar îmi plăceau, arătau bine.

Cum alegem un produs
Când intraţi în magazin, nu vă aruncaţi direct la primele produse expuse pe rafturi. Vă puteţi uita la ele să vă faceţi o idee în caz că nu găsiţi la fel şi în alt colţ al magazinului, dar de preferat ar fi să o luaţi uşor începând din spatele magazinului. De obicei, ofertele şi promoţile sunt puse în faţă, tocmai pentru a păcăli cumpărătorul.

cum sa faci shopping, gucci, chanel, guess, zara, bershka, pull & bear, c&a

Share Button

Lasa un comentariu