Fabrica de otet de la Margina

Postat la 13:43 | Scris de Daniela

Stau uneori şi mă gândesc cât de mişto e ţara ast şi câte valori are. Nu doar naturale, ci şi omeneşti. Aud mai tot timpul discutânduse despre unele industrii care au dispărut cu timpul. Am găsit aici un articol bun, care discută în detaliu despre industriile care au fost aruncat la fier vechi.

Eu vă pot da un exemplu destul de simplu. În drumul meu spre locul la care mergeam odinioară să mă relaxez, trec prin

 localitatea Margina. Posibil să fiţi auzit de această localitate din cauza oţetului care se fabrica acolo. Oţet de Margina îi zicea. Era o fabrică care asigura locul de muncă a 700 de oameni. Astăzi, nu a mai rămas nimic din acea fabrică deoarece a fost vândută la fier vechi de către o firmă care iniţial cumpărase prin licitaţie Combintul Solventul. Oţetul de Margina era renumit în ţară şi foarte căutat. Chiar şi mangalul era cunoscut pentru puritatea lui. Din 1980, în comuna de lângă Făget s-au produs şi alte substanţe chimice, mai ales solvenţi.

Mă mir cum de mai există unele fabrici care produc pentru România. Noua guvernare devastează tot. Cu siguranţă sunt mai multe informaţii despre fabrica de oţet, însă la cât de multe nereguli sunt în ţara asta, nu le găsim dezvăluite pe internet.

 

Share Button

2 Comentarii la Fabrica de otet de la Margina

  1. Adi
    September 4, 2012 at 10:42 am (12 years ago)

    Si aici de unde sunt eu, este o fosta fabrica de zahar, care la randul e a fost lasata in voia sortii. In vremurile ei bune, avea undeva pe la 1000 de angajati.

    Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Fabrica de otet de la Margina

Lasa un comentariu