Am o dilema: traficul pe care Facebook il livreaza

Postat la 14:21 | Scris de Daniela

Facebook-ul poate fi un loc minunat de cele mai multe ori, dar de tot atatea ori poate fi o cocina in care porcii si scroafele grohaie neincetat si continuu.

Detin cateva pagini de Facebook cu like-uri consistente. Nu s-a investit absolut nici o suma de bani in ele, deci toate like-uri sunt reale si venite de la sine.
Una din aceste pagini are undeva la 130.000 like-uri. Fiecare postare are peste 100 like-uri si peste 10 comentarii constant.
Eh, dilema intervine atunci cand am dat un link despre persoana careia ii este destinata pagina, iar vizitatorii nu au fost mai multi de 3.000 cu indulgenta, in ziua respectiva. Repet, pagina are peste 130.000 like-uri.

Eu iau in considerare urmatoarele variante:

1. Nu sunt toti cei peste 100.000 de fani online in momentul respectiv.
2. Nu pe toti ii intereseaza/pasioneaza/tenteaza sa de-a click pe un link indiferent despre ce este acesta.

Ce variante ar mai putea fi? Sau care este cea reala?

Share Button

9 Comentarii la Am o dilema: traficul pe care Facebook il livreaza

 1. Dragos
  July 10, 2014 at 2:48 pm (10 years ago)

  E ca la vot. Suntem 18 milioane, vreo 12 milioane au drept de vot, din care voteaza 4 milioane. Si daca iei “voturile”(like-urile) unei fractiuni din cei ce vad, ies doar un mic procent.

  Reply
 2. Paul
  July 10, 2014 at 8:24 pm (10 years ago)

  Ciao! Facebook a suferit foarte multe modificari in ultimul timp si in cazult in care nu stiai a introdus niste filtre pentru a combate spam-ul. Motivul nr.1 pe care il enumeri tu in acest moment nu mai are importanta. Facebook acum selectioneaza lucrurile pe care sa ni le arate in functie de cum cred ei ca sunt importante, astfel e posibil ca tu sa vezi printre primele stiri, lucruri de ieri sau chiar mai vechi. Pentru a determina postarile importante se iau pur si simplu dupa numarul de like, share sau comentarii pe care le primesc. Acestea sunt contorizate si duc la acel numar de persoane “care vorbesc” despre pagina si cu cat acesta este mai mare, cu atat Facebook afiseaza postarea noastra la mai multi. La statistici poti vede numarul de persoane care vede o postare care sigur nu va corespunde decat cu un procent mic din numarul de fani. Din acel numar o mare parte nu va fi interesata de postarea ta si nu va da click pe link, deci acel procent mic de vizitatori raportat la numarul de fani este normal. Sper ca m-am facut inteles…

  Reply
 3. Alin
  July 12, 2014 at 1:13 pm (10 years ago)

  Problema intervine atunci cand pui pun link, ai dreptate. Din totalul de 130.000 nu vad nici jumatate ceea ce postezi, poate nici 10%. In ultima vreme facebook a facut multe modificari si cred eu, atunci cand se adauga un link rata scade si mai mult si ajunge acolo unde nu vrem noi, la persoanele neinteresate.

  Reply
 4. Alexandra
  July 15, 2014 at 4:10 pm (10 years ago)

  Salut, multa lume se confrunta cu problema asta. Multi oameni nici nu se mai ocupa de pagini de facebook tocmai din acest motiv. Ideea e ca din acei 130.000 reachul tau este de maxim 3%. In viitor (s-au probabil s-a facut deja) va scadea la 1%. De aceea tu primesti maxim 3000 de reactii. Ideea e ca vor sa scada tot mai mult reachul, ca tu sa cumperi reclama de la ei. Foarte multi webmasteri au renuntat la facebook, pentru ca nu se mai renteaza. Multa bafta!

  Reply
 5. firma transport mobila
  July 16, 2014 at 12:40 am (10 years ago)

  Sunt de acord cu tine Alexandra. Lumea sociala nu mai este avantajoasa cum era odata…

  Reply
 6. DJ Nunta Bucuresti
  July 22, 2014 at 3:21 pm (10 years ago)

  Si eu, ca si webmaster pentru site, nu ma bazez de loc pe Facebook. Trebuie sa platesti reclamele lor ca sa fi bagat in seama. Am lasat asa, de amorul artei, pagina de firma, sa nu zica lumea ca nu exist pe Facebook, mai pun niste poze, mai gasesc niste comentarii…etc Dar pentru promovare trebuie sa platesti, altfel nu realizezi nimic. “Gratuitatea” Facebook-ului, intr-o lume in care nimic nu este gratuit, trebuie sustinuta prin ceva, iar acel ceva sunt reclamele. I-ti si spune clar pe pagina: vrei promovare reala, uite oferta de reclame, costa atat.

  Reply
 7. Falit
  July 28, 2014 at 2:12 pm (10 years ago)

  Facebook vrea ca tu sa platesti pentru promovarea posturilor, de aceea nu le mai distribuie la atati utilizatori. Un bun pentru a te asigura ca posturile tale ajung la cat mai multi utilizatori este sa te asiguri ca primii utilizatori la care ajung posturile dau like sau comenteza la aceste posturi. Astfel Facebook este convins ca postul tau este interesant si in va distribui la mai multi utilizatori.

  Reply
 8. Gina
  August 28, 2014 at 6:22 pm (10 years ago)

  NU mai este cea fost…acum trebuie sa platesti pentru orice tip de promovare..

  Reply
 9. Velix
  September 30, 2014 at 12:58 pm (10 years ago)

  Facebook afiseaza mai multe anunturile promovate

  Reply

Lasa un comentariu