CEO Discovery Networks despre decizia RCS&RDS

Postat la 19:20 | Scris de Daniela

Până la decizia celor de la RDS de a scoate programele Discovery, ele se includeau în abonament.

In urma cu o saptamana, Discovery Networks ii avertiza pe abonatii RCS&RDS ca este foarte posibil sa piarda cele sase canale Discovery, inclusiv Discovery Channel, TLC si Animal Planet. Din pacate, aceste temeri s-au adeverit, iar RCS&RDS a scos canalele noastre din ofertele sale in seara de 29 noiembrie, cu o zi inainte de expirarea contractului. Astfel, aproximativ 3 milioane de telespectatori au pierdut accesul la programele lor preferate, printre care Vanatorii de mituri, Cum se fabrica sau Curiosity. Acest lucru se intampla dupa aproape un an de incercari ale Discovery Networks de a aduce RCS&RDS la masa negocierilor.

Relatia cu telespectatorii este foarte importanta pentru Discovery, asadar suntem extrem de dezamagiti de situatia la care s-a ajuns. Fara voi, telespectatorii nostri, Discovery Channel nu ar fi fost cel mai iubit canal de documentare din Romania in ultimii 15 ani, iar vedete precum Adam si Jamie, Steve Irwin sau Buddy Valastro nu ar fi ajuns in casele romanilor. Avem incredere in publicul din Romania si in economia tarii, tocmai de aceea am investit aici in crearea unui birou local, care este responsabil de operatiunile Discovery in Sud-Estul Europei. Din acelasi motiv, am creat in parteneriat cu Ministerul Educatiei proiectul Scoala Discovery, o initiativa unica prin care oferim continut educational video si online gratuit, tuturor profesorilor si elevilor din Romania.

Cel mai important este ca voi, telespectatorii romani, sunteti privati de posibilitatea de a alege in functie de preferintele voastre. Avand o pozitie dominanta in piata, daca RCS&RDS va continua sa elimine canale precum Discovery, in final, telespectatorul va ramane cu foarte putine optiuni in ceea ce priveste productiile de calitate, ca cele pe care noi vi le-am oferit, zi de zi, in ultimii 15 ani.

Discovery a oferit celor de la RCS&RDS reduceri ale tarifelor tocmai pentru a veni in intampinarea preocuparilor lor legate de conditiile economice in schimbare din Romania si pozitia lor pe piata. Cu toate acestea, nu au considerat necesar sa se intoarca la masa negocierilor si sa discute pe marginea ofertei noastre.

Suntem indignati de ceea ce se intampla, motiv pentru care am demarat discutiile cu autoritatile din Romania si cu Uniunea Europeana. Judecand dupa ceea ce vedem acum, exista riscul ca telespectatorii sa fie prinsi in contracte la preturi mari, pentru servicii pe care nu si le doresc sau asupra carora nu au niciun control. Nu credem ca este o situatie pe care si-o doreste cineva in viitor.

Suntem norocosi sa avem alti parteneri precum Romtelecom, UPC, AKTA sau alti operatori locali, care au in continuare portofoliul Discovery in ofertele lor. Suntem in mod special bucurosi ca UPC va lansa doua noi canale Discovery – ID Investigation Discovery si Animal Planet HD, incepand cu 1 decembrie.

Sprijinul vostru in ultimii 15 ani a fost remarcabil si as vrea sa multumesc pe aceasta cale celor peste 20,000 de fani care au semnat petitia noastra in ultima saptamana. Ii asiguram ca sustinerea lor nu a fost in van. Astfel de telespectatori ne inspira sa producem cele mai bune programe precum Universul vazut de Stephen Hawking, Vanatorii de mituri sau cel mai nou serial de referinta, Curiosity.

Continuam sa facem toate eforturile pentru ca programele noastre sa fie disponibile cat mai multor telespectatori.

Share Button

3 Comentarii la CEO Discovery Networks despre decizia RCS&RDS

 1. Cristian
  December 2, 2012 at 12:18 pm (11 years ago)

  Eu unul cand ma uit la televizor doar la programele astea ma uitam… eu unul daca pana in 1 ianuarie nu se remediaza problema… voi renunta la abonamentul rds 100%. Sunt niste nesimtiti…

  Reply
 2. Dragos
  December 2, 2012 at 3:47 pm (11 years ago)

  Desi si posturile Discovery au devenit mult mai comerciale decat erau odinioara, fata de celelalte posturi romanesti pastreaza un avans considerabil. E imposibil din toata plaja de posturi despre stiinta(posturile Discovery, posturile Viasat si History Channel) sa nu gasesti o emisiune interesanta.
  Eu nu sunt direct afectat fiind abonat UPC.
  Oare de ce in momentul cand o companie devine lider de piata in Romania incepe sa ia decizii crepusculare, care par ca incearca sa goneasca clientii? Sunt zvonuri ca de la 1 februarie abonatii RDS-RCS vor “scapa” si de cele doua posturi Eurosport.

  Reply
 3. Andrei
  December 4, 2012 at 5:06 pm (11 years ago)

  Am pe scara mea cel putin 10 locatari care vor renunta la RDS daca nu se reglementeaza situatia :)) Oare cum stau lucrurile la nivel national? Isi freaca mainile UPC-ul?

  Reply

Lasa un comentariu