Cât de greu e să îţi ridici o casă

Postat la 12:03 | Scris de Daniela

Şi nu mă refer la acel greu când ai nevoie de ajutor pentru a ridica 4 pereţi şi nici la greul (raportat la kilograme) materialelor de construcţii. E vorba de bani!

Am fost acum câteva săptămâni la casa unor vecini care se află în construcţie într-un cartier unde sunt construite numai case cu etaj, atenţie cu etaj. Ei au reuşit să prindă un loc bunicel pe vremea când se dădeau tinerilor pământ care trebuia plătit pe parcursul a câţiva ani. Cu greu, au ajuns la stadiul de tencuieli, mobilare, etc.

De cele mai multe ori la o casă, interior te omoară. Fiecare corp de mobilă, fiecare canapea, uşă costă destul de mult. Fata lor, e plecată în Elveţia pentru a face un ban în plus să ducă la bun sfârşit construcţia. Faptul că ei sunt 2 fraţi (o fată şi un băiat) trebuie să aibă fiecare o locuinţă, logic.
Nu de mult au băgat curent, lucru care a constat aproximativ 20 milioane. Şi nu, nu vă gândiţi că atâta au costat cablurile şi mâna de lucru. Jumătate pe acte, jumătate să fie tras din stradă în casă.

Eu una, nu ştiu pe nimeni care şi-a construit o casă fără a avea o mică afacere sau fără a muncii în străinătate.

Share Button

4 Comentarii la Cât de greu e să îţi ridici o casă

 1. Bucur
  April 2, 2012 at 8:48 pm (12 years ago)

  pot sa spun pe propiea piela ca sunt in constructie cu 2 camere si un hol de 3 ani si inca nu am terminat.

  Reply
 2. Destept.net
  April 2, 2012 at 10:10 pm (12 years ago)

  20 de milionae să-ți tragi curent la casă. Ai de viața mea, rău am ajuns…

  Reply
 3. Lili
  April 3, 2012 at 12:16 pm (12 years ago)

  Da, este greu intr-adevar. Dar depinde si ce materiale folosesti, unde ti-o construiesti (ca zona, cu impozite etc) si daca esti dispusa sa pui umarul la treaba sau preferi sa platesti meseriasii sa faca tot. Stiai ca poti participa cu articolul asta la concursul de pe Merita Citit? Premiul de 300 de lei e oferit de Smuff.

  Reply
 4. arhitect
  June 4, 2013 at 8:12 pm (11 years ago)

  Indiferent ca doresti sa-ti construiesti o casa sau sa-ti achizitionezi un apartament problema principala o reprezinta banii.

  Reply

Lasa un comentariu