Blog: sfaturi

Postat la 14:29 | Scris de Daniela

Încercaţi să le luaţi ca pe nişte sfaturi pe care să le puneţi în aplicare dacă consideraţi că sunt bune.
Ştiu că au mai fost discutate pe mai multe bloguri dar eu vreau sa le reamintesc după cum consider eu că e bine.

Domeniu
Când mi-a venit chefu de blog, tot mă chinuiam cu domenii/hostinguri free de rahat. Nu am găsit niciodată ceva bun deşi vroiam un fel de domeniu al meu. Până la urmă m-am gândit că nu e aşa scump un domeniu .com. 10 euro pe an care, dacă stai să te gândeşti îi cheltuiesti într-o ora sau poate mai mult. Când încă îi văd pe unii cu blogspot sau wordpress îmi vine să nu mai dau click pe site-ul lor.

Generaţia Copy/Paste
Yep, mă aflu şi eu printre ei dar urăsc să o fac. Urăsc copy/paste chiar dacă uneori e musai să pui ceva pe blog dar fă-o sub formă de quote şi menţionează sursa altfel rişti să pierzi vizite sau chiar să fi înjurat.

Commenturi
Încearcă să comentezi pe subiect sau dacă nu ai idee de un comentariu decent, nu mai comenta. Face bine reputaţiei de blogger. “Mişto”, “Interesant”, “Super” – nu sunt comentarii.
Nu comenta cu adresă de mail falsă. Nu se ştie niciodată când are cineva nevoie de tine pentru o reclamă pe propriu-ţi blog sau altă problemă.
Nu o să ascund vreodată opţiunea de Site de la comentarii. Mi se pare o chestie de respect în online să dai voie comentatorilor să îşi promoveze blogul. Mie una îmi lasă un gust amar când văd că nu îmi pot pune blogul când mă semnez într-un comentariu.

Opinii
Întotdeauna scrie opiniile tale, părerile tale. Lumea care te citeşte vrea să vadă ceva diferit, vrea să vadă cum gândeşti. Eu mă zbat să pun în aplicare treaba asta că tare îmi e de folos. A fi original e cea mai bună soluţie pentru a atrage atâta cititori care sunt pe aceaşi undă cu tine dar şi critici.

Un fel de promovare
Băi vere, nu vă înţeleg pe unii din voi de ce băgaţi în blogroll bloggerii “mari”? Îi urmăreşti? Ok, există Subscriber pe blogurile respectiv unde introduci frumos adresa de mail şi cu asta basta. Am impresia că unii din voi credeţi că ve-ţi ajune în blogrollul unora din ei dacă şi voi îi aveţi. Ete că nu. Şi noi (referindu-mă la bloggeri aşa mai mici ca mine) putem ajunge unde sunt ei prin muncă.

Pagina despre autor
Când faci primii paşi în blogging, primul lucru este să oferi publicului câteva informaţii despre tine. Nu spune nimeni să pui CNP-ul, numărul de telefon dar m-ar interesa o vârstă, un hobby ceva să ştiu cât de cât cu cine stau de vorbă.

Am văzut pe mai multe bloguri articole care practic pe mine ca şi cititor nu îmi spun nimic.

Share Button

15 Comentarii la Blog: sfaturi

 1. x0
  May 12, 2012 at 3:20 pm (12 years ago)

  Foarte util acest articol. :)

  Reply
 2. Corina
  May 12, 2012 at 9:11 pm (12 years ago)

  Un alt sfat util pentru orice blogger ar fi sa nu inceapa un blog de la gandul “am sa ma imbogatesc peste noapte”. deobicei blogger-ul incepator isi pierde rapid rabdarea si renunta daca are in cap doar banii care nu au sa vina prea devreme.

  Reply
 3. moxo
  May 13, 2012 at 1:07 pm (12 years ago)

  din generaţia copy/paste, facem parte toţi bloggerii ăştia mai noi, de prin 2010-2011. asta e, facem parte, dar nu suntem ca ei.

  Reply
 4. Bogdan
  May 13, 2012 at 2:30 pm (12 years ago)

  dap… cam așe stă trebile :))

  Reply
 5. Roxana
  May 13, 2012 at 6:46 pm (12 years ago)

  Cu copy/paste nici eu nu sunt de acord. :)

  Reply
 6. Dragos
  May 14, 2012 at 11:20 am (12 years ago)

  Cel mai important cred ca este sa crezi ca posturile tale au vreun efect. De fapt asta e motivul pentru care eu n-am continuat cu blogul, n-am considerat ca articolele o sa aiba vreun efect negativ sau pozitiv. Alta problema este ca site-ul e public, si iti spui parerile uneori mai delicate si personale pentru a fi citite de necunoscuti. Intr-un final, depinde de fiecare.

  Reply
 7. Bogdan.Cretu
  May 14, 2012 at 1:04 pm (12 years ago)

  Pe mine m-ai convins sa-mi achizitionez un domeniu personal. Ce as vrea, daca ar fi posibil, ar fi un sfat vizavi de site-urile de hosting care merita abordate.

  Reply
 8. AlexandruBratu
  May 14, 2012 at 7:39 pm (12 years ago)

  Un articol scurt si la obiect :). Bravo….

  Reply
 9. Laurentiu
  May 15, 2012 at 6:15 pm (12 years ago)

  Buna partea cu domeniile gratuite…mi se pare o suma infima sa iti cumperi un domeniu care sa te reprezinte(pentru cei care nu stiu, cu 1.19 USD isi pot lua .com sau .net de la godaddy)..un hosting costa de la 1E in sus, deci e apa de ploaie…poate chiar mai ieftin decat o cafea :)

  Reply
 10. Lumidan
  May 19, 2012 at 6:26 pm (12 years ago)

  deja daca faci un blog cu copy-paste nu mai este blog ala. E site de facut bani sau orice altceva. Ideea blogului e sa scrii tu ceva pe el, ceva de la tine. Oricum site-urile cu copy-paste nu rezista mult, le “aranjeaza” Panda si Pinguinul

  Reply
 11. Cory
  June 29, 2012 at 7:16 am (12 years ago)

  urasc “bloggerii” care fac articole cu copy-paste. ideea blogului e sa-ti expui parerea personala, nu sa copiezi articolul altuia.. daca tot n-ai talent la scris, nu-ti mai face blog… of, ce oameni

  Reply
 12. deluxx76
  September 14, 2012 at 3:18 pm (12 years ago)

  Poti face copy/paste pe carca ta ca oricum intri in vizorul lui gogu si sigur nu-ti va placea ce se va intampla dupa.Vrei in top scrie articole unice si vei avea rezultate.

  Reply
 13. anca
  October 17, 2012 at 8:14 am (12 years ago)

  Sunt niste recomandari de bun simt pentru cine vrea sa acceada in lumea bloggerilor.
  Foarte bine punctate!

  Reply
 14. Catalin
  February 11, 2013 at 12:20 pm (11 years ago)

  Niste sfaturi utile si la obiect, eu acum incerc sa ma documentez despre bloguri, problema este ca majoritatea utilizeaza copy/paste, si inca cu nerusinare. eu am avut neplacuta surpriza sa-mi descopar site-ul copiat in proportie de 100% , pana si culoarea fontului a fost copiata.
  Multumim pentru sfaturi

  Reply

Lasa un comentariu