Avantaje şi dezavantaje Volkswagen Golf

Postat la 16:00 | Scris de Daniela

Pentru că eu am această maşină şi pentru că majoritatea o au, iar rezultatele dovedesc că 8046 de vw au fost vândute în 2012, m-am gândit să scriu câteva avantaje şi dezavantaje din punctul meu de vedere.

Per total e o maşinuţă bună indiferent de anul fabricaţiei. Evident cele mai vechi, de prin 90, 91, 92 încolo până prin 97, 98, au probleme cu vopseaua. La cea mai mică zârietură deja se vede nasol. Nu trebuie neapărat dusă în service, dar de obicei aveţi grijă la acest aspect. Rugina începe să iasă la suprafaţă uşor, uşor, aşa că dacă o întreţineţi cât de cât, aţi putea să o vindeţi într-o stare bună.

– Avantaje

 • Porneşte la prima cheie indiferent de vreme (cel puţin maşinuţa mea aşa a pornit şi porneşte în continuare).
 • Consum mic (chiar foarte mic in comparatie cu alte masini pe benzina si mic in comparatie cu alte dieseluri la aceeasi capacitate si cilindree – undeva la 5l/100km).
 • Disponibilitatea pieselor de schimb, care pot fi gasite cu usurinta la majoritatea service-urilor
 • Intretinere relativ ieftina pentru o masina straina (piese, schimburi, consumabile, revizii, dar nu la reprezentanta).
 • Durata lunga de viata a motoarelor intretinute.

– Dezavantaje

 • Impozitul anual pe masina, foarte ridicat in comparatie cu una pe benzina.
 • Taxa pentru poluare ridicata, si pentru prima inmatriculare.
 • Pretul de achizitie mai scump ca la cele pe benzina.
 • Asigurare RCA (sau Casco daca faci) mai scumpa datorita capacitatii cilindrice.

In mare parte avantajele la diesel sau restrans, s-au atenuat, fata de masina pe benzina.

Share Button

6 Comentarii la Avantaje şi dezavantaje Volkswagen Golf

 1. alex
  February 8, 2013 at 4:49 pm (11 years ago)

  in principiu vw golf este o masina buna si fiabila (este totusi o masina populara). in general masinile pe motorina sunt mai scump de intretinut vs cele pe benzina. din punctul meu de vedere singurele avantaje ale diesel-ului sunt consumul mai mic si cuplu motor mai mare. in rest destule dezavantaje…de ex:

  multi imediat dupa ce au pornit masina pleaca imediat…gresit. trebuie s-o lasi sa mearga cel putin 5 minute. riscul este sa se “prajeasca” turbina. stiu, toti o sa spuneti…pai eu plec imediat ce am pornit motorul si nu s-a intamplat nimic…pana acum. este de ajuns sa se intample o data.
  motoarele pe bezina…putine au turbina, deci riscul unei cheltuieli in plus scade.

  Reply
 2. SebiBu
  February 8, 2013 at 7:29 pm (11 years ago)

  Mie imi place Golf-ul, dar totusi as alege ceva mai lung :)

  Reply
 3. Andrei
  February 9, 2013 at 5:15 am (11 years ago)

  Golf 4 1.8 turbo mananca asfaltu foarte fiabila si foarte prietenoasa la condus. Avantaje sunt multe incepand cu consumul redus iar daca ai nev de putere intr-o situatie de genul depasire te scoate dar si dezavantaje ca orice motor disel costuri mari de intretinere mai ales consumabile.

  Reply
 4. Havrince Daniel
  February 9, 2013 at 6:36 pm (11 years ago)

  @alex nu stiu ce sa zic, eu am citit in cartea tehnica si imi zice ca motorul se incalzeste din mers nu stand pe loc. Dacia Logan 1.6 benzina e masina despre care zic.

  Reply
 5. alex
  February 10, 2013 at 10:31 am (11 years ago)

  @havrince daniel : ma refeream la motoarele cu turbina, iar cele mai multe motoare cu turbina sunt cele diesel. acest “sfat” mi-a fost dat de un inginer foarte bun de la un mare importator auto.

  Reply
 6. Andrei
  February 10, 2013 at 11:45 pm (11 years ago)

  Sunt chestii generale ceea ce ne prezinti tu. Da, per ansamblu, Golf-ul este o masina cat se poate de ok, poate cea mai ok ca si raport calitate/pret. Eu am avut un Golf 5 dar am fost nevoit sa renunt la el, nu imi oferea indeajuns de mult spatiu.

  Reply

Lasa un comentariu