10 ponturi pentru un stil de viata sanatos

Postat la 22:39 | Scris de Daniela

Sunt mai mult sfaturi pentru un stil de viaţă sănătos şi o zi de muncă plină de energie. Pentru că şi eu muncesc pe perioada acestei vacanţe care a mai rămas, îmi sunt tare utile şi aş vrea să le împărtăşesc cu voi.

1. Mănâncă sănătos pe tot parcursul zilei
Eu de obicei când ma trezesc dimineaţa, nu pot mânca nimic. Nu ştiu de ce, aşa m-am obişnuit, deşi nu cred că e vorba de obişnuinţă, e vorba mai mult de metabolism. Nu am poftă pur şi simplu. Rare sunt zilele în care mănânc dimineaţa şi atunci trebuie să se întâmple o minune. Deşi masa cea mai importantă din zi este cea de dimineaţă pentru a primi putere peste zi.
Mai ales când suntem la un loc de muncă, ar trebui să avem o alimentaţie sănătoasă pentru a fi într-o stare perfectă în cele 8 ore de trudă.

2. Configurarea spaţiului de lucru mult mai ergonomic
Eu la servici stau pe scaun în cele 8 ore de muncă, delimitate de pauze a câte 10 minute (două pauze). Spre exemplu, vineri am etichetat nişte chestii şi a trebuit să stau cu gâtul îndoit. Pe finalul programului deja începuse să îmi amorţească şi parca nu-l mai simţeam. Nu mai ştiam cum să stau ca să îmi formez o poziţie corectă.

3. Trebuie să ne mişcăm din când în când
Şi asta nu doar în pauze. Chiar dacă presupunem că avem creat un spaţiu de lucru ergonomic, asta nu ajută prea mult, deoarece statul pe scaun pe timp îndelungat este o adevărata teroare. Am simţit ce înseamnă să stai la servici 8 ore pe scaun şi acasă continui în faţa laptopului.

4. Evită calculatorul
Ştiu, ştiu. Nu pot nici eu, dar mai nou cică avem ecrane care ne protejează într-un fel sau altul ochii. În orice caz, trebuie să evităm să mai stăm aşa mult holbaţi la un laptop sau computer.

5. Să fim prieteni, zic!
Munca va fi mult mai uşoară dacă ne înţelegem bine cu colegii de la muncă. Mai o vorbă, mai una alta, trece mai repede ziua. Eu mai nou o să îmi iau căştile cu mine ca să ascult ce muzică vreau, chiar dacă avem radio la lucru dar muzica de pe KissFM mă disperă deja că se repetă într-una.

6. Exerciţii fizice
Dap. Astea ar trebui să le facem în fiecare zi dar deh, lenea e mare cucoană şi când eşti la servici nici nu prea e aşa mult timp. Ajungi acasă, dormi şi apoi te pui să faci treabă prin casă. Practic asta compensează exerciţiile care ar trebui să le facem.

7. Rutina de zi cu zi
Trebuie să ne ţinem de ea indiferent că avem fixat la ora 16:00 să bem un ceai sau să facem orice altceva. Ajută la sănătatea mentală şi fizică.

8. Somnul
Cred că e cel mai important aspect pe care deseori îl neglijăm, mai ales noi tinerii care petrecem noaptea în club sau în faţa calculatorului.

9. Work smarter, not harder
Asta am vrut să o las în engleză pentru că e prea expresivă. Deci şi prin urmare, trebuie să ne concentrăm activitatea asupra orelor în care ne simţim cei mai productivi şi să tragem tare atunci ca pe finalul programului să o lăsăm mai moale.

10. Încercaţi să vă debarasaţi de tot ceea ce s-a întâmplat la servici când ajungeţi acasă. Familia contează cel mai mult şi ea este cea care vă dă energie în tot şi în toate!

Share Button

8 Comentarii la 10 ponturi pentru un stil de viata sanatos

 1. bogdan
  September 15, 2013 at 3:00 am (11 years ago)

  aia cu evita calculatorul e o exagerare in zilele noastre :)))

  Reply
 2. Vladko
  September 15, 2013 at 11:41 am (11 years ago)

  Toate ca toata insa legat de calculator mai greu, mai ales cand ai si un job in domeniu :)

  Reply
 3. Bucur
  September 16, 2013 at 9:49 am (11 years ago)

  Holbatul asta nu e bun asta am observat si eu strica ochii domne. Dupa domnisoare sau pc. :))

  Reply
 4. Iulia
  September 16, 2013 at 2:43 pm (11 years ago)

  Eu cred ca partea cu miscarea e cea mai grea. Lucrand de la 9-18, cateodata chiar mai mult, plus doua ore pe drum pana la serviciu si inapoi, nu prea imi ramane timp pentru miscare. Plus ca mai am si alte lucruri de facut.

  Reply
 5. Robi
  September 16, 2013 at 6:46 pm (11 years ago)

  chestia cu miscarea o fac cat de mult pot acum, peste cativa ani o sa inceapa munca si nu o sa mai am atat timp. deci profit acum :)

  Reply
 6. Alex Stan
  September 17, 2013 at 10:39 am (11 years ago)

  Unele din ele sunt destul de greu de indeplinit in zilele noastre.

  Reply
 7. ALINA
  September 17, 2013 at 8:32 pm (11 years ago)

  de o perioada de timp, dimineata spre munca si seara la intoarcere, am inlocuit o statie de metrou cu mersul pe jos, pentru ca in alte circumstante nu am timp de miscare.

  Reply
 8. Mike
  September 19, 2013 at 4:15 pm (11 years ago)

  Legat de mancare, nu prea sti ce sa mai cumperi. Puii sunt injectati, legumele si fructele sunt stropite cu tot felu de solutii.
  Taranii traiesc cel mai sanatos.

  Reply

Lasa un comentariu