Un altfel de eveniment pentru oraşul nostru

Postat la 19:22 | Scris de Daniela

Mă bucur totuşi, că cineva s-a mai gândit să facă şi un altfel eveniment, nu doar mici, bere şi prosteală. Trist, dar ultima variantă se cam caută.

La Lugoj, pe 30 şi 31 august se va organiza prima ediţie a festivalului “Saltimbanciada”. Acest festival, oferă practic o alternativă elegantă a sărbătorilor urbane atât de comune. Elementele specifice vor fi focalizate strict pe cultură şi artă.

Adică, voluntari de la diverse organizaţii non-profit vor cânta, vor spune poveşti, se vor organiza diferite workshopuri. Chiar sunt curioasă cum va fi pentru prima ediţie şi cum vor primii lugojenii acest eveniment, mai ales că mai tot timpul au fost obişnuiţi cu clasicele festivaluri de bere, vin şi rock.
Dacă nu mă înşel, cred că mai exista încă alte două genuri de festivaluri precum Festteam Art (festivalul de teatru) şi ceva cu folk parcă, nu-mi aduc aminte momentan.

Şi în Timişoara se organizează aşa ceva. Nu am participat niciodată la un astfel de festival, nu prea mă încântă muzica (GRIMUS – habar n-am cine sunt). S-a mizat mai mult pe rock, aşa că să vedem ce priză va avea la public.

festivalul saltimbanciada lugoj 2013

Share Button

3 Comentarii la Un altfel de eveniment pentru oraşul nostru

 1. Vladko
  August 23, 2013 at 7:21 pm (11 years ago)

  La mine in oras(Sighetu Marmatiei) sunt destule eventimente culturale: Festival de Jazz, Muzica Folk, festivalul medieval Aeternus Maramorosiensis insa pe langa eventimentul in sine mai sunt si 2-3 umbrelute si un gratar cu mici si nu stiu de ce am impresia ca lumea tot pentru alea merge.

  Reply
 2. Nicu Durla
  August 26, 2013 at 1:49 pm (11 years ago)

  Imi place cam tot ce se intampla prin zona mea, acum cateva zile a avut loc un festival de Folk intitulat Floare de Colt unde m-am intalnit cu multe persoane cunoscute si prin online precum Marius Matache.

  Reply

1Pingbacks & Trackbacks on Un altfel de eveniment pentru oraşul nostru

Lasa un comentariu